ITWatch

Medie: SAP beskyldes for millionbestikkelse

SAP's afdeling i Sydafrika anklages for bestikkelse for et tocifret millionbeløb i en sag, som både trækker tråde til Indien og den sydafrikanske præsident Jacob Zumas familie.

Foto: /RITZAU/AP/Thomas Kienzle

SAP's direktør i Sydafrika er sendt på orlov, fire direktører har modtaget en fyreseddel og ifølge anklagerne skulle den tyske ERP-leverandør SAP have betalt godt syv mio. euro (52 mio. kr.) i bestikkelse som modydelse for en kontrakt med selskabet Transnet, der ejes af den sydafrikanske stat.

Det skriver Version2 på baggrund af en historie fra det tyske nyhedsmedie Deustche Welle, som har oplysningerne fra det sydafrikanske medie Amabhungane.

Sydafrikanske journalister har i deres gennemgang af 200.000 mails, som blev lækket tilbage i juni, afdækket, hvordan SAP angiveligt skulle have hemmeligholdt bestikkelsen ved at udbetale den som et vederlag på 10 pct. for distribution til selskabet CAD House. CAD House producerer 3D-printere og ejes af den indiske rigmandsfamilie Gupta, mens en søn af den sydafrikanske præsident Jacob Zuma ifølge sydafrikanske medier ejer ti procent af firmaet.

Sagen er en del af en større sag, hvor Gupta-familien er under anklage for forsøg på at blande sig i Sydafrikas interne politiske anliggender - herunder udnævnelsen af personer til regeringsposter.

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs