ITWatch

SAP lander over analytikernes forventninger i fjerde kvartal

Selv om SAP's salg gik tilbage i fjerde kvartal, var det bedre end analytikerne havde forventet.

Christian Klein er CEO i SAP | Foto: Ralph Orlowski/Reuters/Ritzau Scanpix

Den tyske softwaregigant SAP kom torsdag sen aften med foreløbige regnskabstal for fjerde kvartal, der lander lidt over analytikernes forventninger, men selskabet advarer også mod, at pandemien kan føre til fald på op til 4 pct. i cloud- og softwaresalget i det nye regnskabsår.

Det skriver Bloomberg News.

Salget er i fjerde kvartal ifølge de foreløbige tal faldet med 6 pct. til 7,54 mia. euro, hvilket er lidt over analytikerprognosen på 7,50 mia. euro. Cloud-salget på 2,04 mia. euro er en spids over analytikernes forventning på 2,03 mia. euro.

Driftsindtjeningen er landet på 2,77 mia. euro sammenlignet med analytikerprognosen på 2,68 mia. euro.

SAP løfter også sløret for forventningerne til 2021, hvor cloud- og softwaresalget ventes alt nå 23,3-23,8 mia. euro sammenlignet med konsensus på 23,48 mia. euro.

Driftsindtjeningen ventes i det nye regnskabsår at nå 7,8-8,2 mia. euro, hvilket er betydeligt bedre end analytikernes forventning på 7,38 mia. euro.

Cloudsalget ventes i 2021 at lande på 9,1-9,5 mia. euro, hvilket er på linje med analytikerprognosen på 9,29 mia. euro.

I analytikerkorpset er der dog lidt uensartede meninger om regnskabet og prognoserne.

Berenberg, der har anbefalingen "køb" for aktien, vurderer, at fjerde kvartal var over konsensus samt bedre end tredje kvartal, og det bør reducere bekymringerne for, at cloud-forretningen klarer sig dårligere end konkurrenterne, vurderer finanshuset.

Finanshuset Cowen, der har anbefalingen "market perform" ser modsat meddelelsen som blandet, idet det pointeres, at cloud-salget i fjerde kvartal var lavere end ventet.

Forventningerne til cloud-salget og driftsindtjeningen er også lidt svag vurderer Cowen, der henviser til valutamodvind.

SAP nedjusterede sine forventninger i slutningen af oktober sidste år, og det sendte aktien ned med 21,9 pct. på dagen.

Her henviste SAP blandt andet til, at Pandemien forsinker selskabets målsætninger for cloud-forretningen, den samlede omsætning og driftsindtjeningen med et til to år.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs