ITWatch

SAP styrtdykker 20 pct. efter nedjustering

Efter en nedjustering i weekenden bliver SAP-aktien sendt markant ned af investorerne. Coronakrisen forsinker SAP's målsætninger for cloud-forretningen.

Foto: RALPH ORLOWSKI/REUTERS / X00960

SAP styrtdykker med 20 pct., efter at den tyske softwarekæmpe i weekenden har nedjusteret forventningerne på grund af coronaudbruddet.

Det tyske DAX-indeks bliver sendt ned med 2,5 pct., idet SAP også er det største selskab i det tyske eliteindeks mål på markedsværdi, hvor markedsværdien fredag var på 153 mia. euro.

Pandemien forsinker SAP's målsætninger for cloud-forretningen, den samlede omsætning og driftsindtjeningen med et til to år, skriver Bloomberg News med henvisning til en meddelelse fra SAP søndag aften.

For 2020 venter SAP nu en justeret omsætning på 27,2-27,8 mia. euro mod tidligere 27,8-28,5 mia. euro. Forventningerne til driftsresultatet er samtidig sænket til 8,1-8,5 mia. euro fra tidligere op til 8,7 mia. euro.

Den tidligere prognose forudsatte, at restriktionerne som følge af pandemien ville blive lempet i tredje og fjerde kvartal, men i stedet ser man nu, at nogle regioner igen lukker ned, og at efterspørgslen er mere afdæmpet end ventet, forklarer SAP om nedjusteringen.

SAP har desuden opdateret sin finansielle mål på mellemlangt sigt. Der ventes nu en omsætning på mere end 36 mia. euro i 2025. Den tidligere målsætning forudså en omsætning på 35 mia. euro, men allerede i 2023.

Mere fra ITWatch

Pleo henter ny salgsdirektør

En ny salgsdirektør er hentet til fintech-virksomheden Pleo som en del af ambitionen at nå en mio. brugere inden for de næste fire år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs