ITWatch

Svensk nej til flagskibsbutik har gjort Apple rasende

Apple kræver et trecifret mio. beløb, efter Sverige har sagt nej til, at selskabet må bygge en flagskibsbutik i en af Stockholms parker.

Flagskibsbutikken, Apple havde planer om at bygge, bliver alligevel ikke til noget, efter de svenske politikere har sagt nej. Foto: APPLE AND FOSTER+PARTNERS

Apple købte i 2015 en bygning med en burgerbar i Stockholm til 129 mio. svenske kr. som led i planer om at bygge sin første flagskibsbutik i Norden.

Nu er den amerikanske tech-gigant blevet rasende, efter de svenske myndigheder har sagt nej til en fremtidig flagskibsbutik i en af den svenske hovedstads centrale parker. Det skriver Berlingske.

Derfor kræver Apple at få 179 mio. svenske kr. for at sælge bygningen, efter byrådet i Stockholm i oktober sidste år besluttede at sige nej til byggeplanerne, virksomheden havde søgt om at gøre til virkelighed.

Politikerne har efterfølgende tilbudt at hjælpe tech-giganten med at finde et nyt sted i Stockholm, hvor butikken kunne ligge. Men fik besked på, at "Apple ikke ville have mere med Stockholm at gøre," skriver Berlingske.

Det har vakt stor kritik blandt svenskerne, at Apple ville bygge midt i en af de centrale parker, og efter høringsfristen på Apple-byggeriet var der kommet 1.800 svar. Politikerne blev også presset af Skönhetsrådet, som er modsvaret til Foreningen for Hovedstadens Forskønnelse herhjemme.

Apples Iphone-forsendelser til Kina daler

Analysefirma sætter fingeren på Apples ømme punkt

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger