ITWatch

Krav om fysisk adgang til datacentre besværliggør bankers cloud-sats

Bankerne skal ifølge reglerne have fysisk adgang til de datacentre, hvor bankernes data ligger, og det er med til at gøre bankernes cloud-sats besværligt. De store cloud-leverandører står langt stærkere end selv de største banker.

Mette Stürup, kontorchef i Finans Danmark. | Foto: Finans Danmark

Strikse regler, som finanssektorens brancheforening kalder "analoge", står i vejen for, at bankerne for alvor kan kaste sig ud i en digital satsning i clouden. Blandt andet siger reglerne, at man som bank skal kunne få adgang til det datacenter, som bankens data ligger på, men i praksis er det besværligt.

Sådan lyder det fra brancheforeningen Finans Danmark, der på Relevent-konferencen Cloud Computing i den finansielle sektor, trak linierne op til, hvad der skal til, før bankerne for alvor kan gå ombord i et sats på den hastigt voksende brug af cloud.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs