TDC dropper verdens største mobilmesse grundet coronavirus

Mandefaldet fortsætter til Mobile World Congress i Barcelona. Danske TDC melder afbud og følger dermed med i fodsporene på to af Sveriges største mobiloperatører, Tele2 og 3.
Foto: TDC/PR
Foto: TDC/PR

Afbuddene fortsætter med at regne ned over årets udgave af Mobile World Congress (MWC) i Barcelona.

Seneste skud på stammen er Danmarks største teleselskab TDC, der har valgt at trække sig fra mobilmessen.

"Vi kan bekræfte, at TDC, som følge af den aktuelle smitteudbredelse af coronavirussen, har valgt at trække sig fra den globale MWC-konference i Barcelona. TDC vurderer risici fra sag til sag," lyder det i en skriftlig kommentar fra TDC til ITWatch.

Tidligere på dagen har svenske Tele2 og 3 meddelt, at de heller ikke deltager i arrangementet, der løber af stablen i den catalanske storby fra 24.-27. februar. Det skriver det svenske medie Telekomnyheterna.

Baggrunden er udbruddet af coronavirussen, og afbuddene skyldes hensyn til medarbejdernes helbred og sikkerhed, lyder forklaringen.

Ifølge Telekomnyheterna overvåger Telia, Telenor og Globalconnect/IP-Only udviklingen i forhold til deres deltagelse.

Ingen forretningsrejser til Asien

Hos 3 foretager man i øjeblikket ikke forretningsrejser uden for Europa, og selskabet vil indføre retningslinjer for medarbejdere, der rejser til Asien i privat regi.

"Vi kommer også til at introducere en procedure for medarbejdere, der har rejst til Asien privat. De skal udfylde en rejsemeddelelse, og så skal sikkerhedschefen og HR beslutte, om man skal blive hjemme et stykke tid, eller om det er okay at komme på kontoret," siger Mårten Lundberg, kommunikationschef for 3 i Sverige, til Telekomnyheterna.

Udover de to teleoperatører har en række andre prominente techselskaber aflyst deres deltagelse på MWC. Det drejer sig om Ericsson, Amazon, LG Electronics, Nvidia og senest Sony.

Nu trækker Ericsson sig fra gigantisk mobilmesse 

Coronavirus får LG til at trække sig fra mobilmesse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også