ITWatch

Facebook får købsanbefalinger på stribe trods svagt annoncesalg

Annoncesalget på Facebook har været skuffende, og det har smittet af på det sociale medies toplinje. Alligevel anbefales der et køb af aktier fra flere store børshuse.

Foto: Josh Edelson/AFP/Ritzau Scanpix

Selv om Facebooks kvartalsregnskab mandag aften skuffede på toplinjen og er blevet mødt af sænkede estimater fra analytikerne, så ser en lang række af de store børshuse ikke desto fortsat lyst på fremtiden, skriver Bloomberg News.

Blandt Facebooks fortalere er fortsat Goldman Sachs, der godt nok har skåret sit kursmål med 10 dollar til 445 dollar, men gentager anbefalingen "køb".

Også Guggenheim anbefaler stadig "køb" af Facebook trods et reduceret kursmål på 395 dollar mod tidligere 450 dollar, og RBC Capital holder fast i sin positive anbefaling "outperform" med et kursmål på 445 dollar mod tidligere 455 dollar. Endelig holder Jefferies fast i sin købsanbefaling.

Hos Goldman argumenterer analytikerne for, at Facebook har håndteret den seneste tids udfordringer "bedre end ventet", skriver Bloomberg.

Det gælder især ændringer hos Apple, der har lagt begrænsninger på Facebooks indsamling af forbrugerdata, og som investorerne muligvis tog højde for allerede fredag i sidste uge, da de sendte Facebook-aktien ned med 5 pct.

Det skete efter en nedjustering fra det sociale medie Snap, netop som følge af ændringerne i Apple.

Tirsdagens fremgang i Facebook-aktien på 2,8 pct. i det amerikanske formarked, kan ifølge Bloomberg dermed antyde, at investorerne allerede mener, at markedet har indregnet effekterne af Apples ændringer fuldt ud.

Hos børshuset Morgan Stanley, der holder fast i anbefalingen "overvægt", ser man da også Apple-effekterne som "forbigående" og estimerer, at Facebook via sine mange investeringer vil kunne blive ved med at vise tocifret vækst i sine annonceindtægter.

Knap 3 mia. brugere

Barclays, der har den positive anbefalinger "overvægt" er inde på noget af det samme.

"Selskabet gør et godt stykke arbejde med at håndtere en svær situation med ændringer i iOS og andre makroøkonomiske faktorer," skriver den britiske storbank ifølge Bloomberg, og peger på, at Facebooks omtrent 3 mia. aktive brugere giver rigeligt med muligheder fremadrettet.

Selve regnskabet fra Facebook viste en stigning i annonceindtægterne i tredje kvartal på 33 pct. til 28,28 mia. dollar, mens markedet havde sat næsen op efter 28,99 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

De øvrige indtægter på årsbasis gik op fra 249 til 734 mio. dollar.

Facebook regner med, at koncernen i det indeværende kvartal vil se en toplinje på 31,5-34,0 mia. dollar, mens analytikerne på Wall Street ifølge Bloomberg News på forhånd havde spået mere end toppen af det interval, nemlig 34,5 mia. dollar.

Blandt 61 Facebook-analytikere, som Bloomberg har indsamlet anbefalinger fra, er der 49 købsanbefalinger i stærkere eller mildere grad. Ni anbefaler "hold" og tre "sælg".

Kulturministeren er rystet over materiale fra Facebook-læk

Flere brugere og reklamer sender Facebooks overskud i vejret 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs