ITWatch

Dansk softwareløsning skal hjælpe patienter med senfølger efter corona

En ny app udviklet i Danmark forbinder patienter plaget af senfølger med sundhedspersonale. Samtidig kan den være med til at kortlægge, hvordan senfølgeforløb udvikler sig.

Foto: Levvel Health/PR

Træthed, muskelsmerter, reduceret smags- og lugtesans og stakåndethed i forbindelse med aktivitet.

Det er senfølger fra corona, som ikke altid kræver indlæggelse, men som kan være rart at være i kontakt med sundhedspersonale om.

Det har Levvel Health nu sørget for at man kan komme helt uden at skulle møde fysisk op. Man kan bare indtaste informationer om sine symptomer på en app, og så kan sundhedspersonale fra sygehuse og senfølgeklinikker få overblikket via et dashboard.

"Pandemien har presset sundhedsvæsenet ud til kanten, og med stadigt flere covid-19-patienter, senfølgepatienter, kronikere og ældre er der behov for smartere løsninger, så sundhedsvæsenet kan prioritere at indlægge de mest kritiske patienter og tilbyde et sikkert alternativ til indlæggelse til de patienter, der ikke er kritisk syge," siger adm. direktør i Levvel Health, Jesper Lodahl, i en pressemeddelelse.

Det betyder, at sundhedspersonalet kan overvåge mange patienter ad gangen, få et samlet overblik over sygdomsforløbet, og hvis tilstanden forværres hos en patient, så bliver personalet adviseret automatisk.

"Fjernmonitorering kan hjælpe med at gøre patienter, der har behov for at blive fulgt af sundhedspersonale, men ikke er kritisk syge, til aktive medspillere. Det kræver kun, at patienterne selv kan foretage målinger og krydse et spørgeskema af i en app. Appen gør derfor sundhedsydelser mere tilgængelige for flere patienter – for færre ressourcer,” siger Jesper Lodahl i meddelelsen.

Dansk venturefond i spidsen for investeringsrunde i dating-app

SAP-direktør: Det store danske testberedskab er en digital succeshistorie 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs