ITWatch

CEO i Cbrain efter kæmpeordre: Ingen anledning til opjustering lige nu

Den tyske ordre, som Cbrain har landet, giver ikke anledning til en opjustering lige nu, men det åbner for et tysk marked med større myndigheder end de danske.

Foto: Cbrain/PR

Med en ny stor ordre i Tyskland bevæger Cbrain sig op i en ny liga, lyder den klare melding fra softwareselskabets administrerende direktør Per Tejs Knudsen.

Der er tale om Cbrains hidtil største aftale, hvor selskabet skal levere mellem 5000 og 10.000 brugerlicenser til sit dokumenthåndteringssystem, F2. Aftalen omfatter desuden udvidelsesmoduler og softwarevedligeholdelse.

"Det er et kæmpe skridt i relation til det internationale, og vi har jo arbejdet på det her i en del år, så man kommer op i en anden liga. Når man rammer den der 10.000 bruger klasse, så er det meget større installationer, end vi har set tidligere," siger Per Tejs Hansen til Ritzau Finans.

Ingen opjustering lige nu

Hidtil har de største ordrer hos Cbrain dækket i omegnen af 2000-3000 brugere, og en typisk installation i Danmark begynder fra et par hundrede, uddyber topchefen.

Over fire år ventes ordren at have en samlet værdi af op til 250 mio. kr., mens et minimumsbeløb ikke er meldt ud. Det er af hensyn til kunder og konkurrenter, men skyldes også optioner i aftalen, der kan påvirke beløbet.

Per Tejs Hansen kan heller ikke på nuværende tidspunkt svare på, hvordan pengene skal fordeles over de fire år.

"Vi har et antal projekter dernede, og nu er der så en pulje, hvor de kan trække licenser ud fra. Så det afhænger af, hvornår de går i drift," siger han.

"Jeg er også blevet spurgt, om det ikke giver anledning til en opjustering, og der er svaret, at det gør det ikke lige nu. Vi er nødt til at afvente, for det handler om de konkrete projekter, hvor hurtigt de rulles ud, og hvor hurtigt de aftager," tilføjer han.

Betyder meget

Cbrain omsatte sidste år for 120 mio. kr., og selskabet venter i år en vækst på 17-23 pct., eller en samlet omsætning på cirka 144 mio. kr. målt på midtpunktet.

Sammen med størrelsen på ordren er det særligt det internationale perspektiv, der luner hos Cbrain.

"Det betyder noget for os, for når man har en stor installation internationalt, så får man en reference, som kan bruges til noget," siger Per Tejs Hansen.

"Det her betyder nok, at vi begynder at kigge lidt bredere i Tyskland, og de tyske myndigheder er bare større end de danske," lyder det videre.

Fredag stiger Cbrain 7,7 pct. til 281,50 kr. Selskabet flagede allerede muligheden for den store tyske ordre den 11. juni.

Cbrain vinder kæmpeordre i Tyskland

Morten Østergaard bliver klimarådgiver i Cbrain

Cbrain tæt på stor tysk ordre 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs