ITWatch

Dansk Industri vil fordoble CO2-afgifterne

Offentlige og private virksomheder skal vælge de rigtige grønne løsninger, og det vil en fordobling af CO2-afgiften være incitament for, fortæller Dansk Industri i Finans.

Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri. | Foto: Jens Dresling

Dansk Industri (DI) foreslår nu, at politikerne mere end fordoble CO2-afgiften fra 180 til 400 kr. per udledt ton. Målet er at presse klimasynderne, uden at virksomhedernes samlede konkurrenceevne skades.

Det skriver Finans.

"Det vil øge incitamentet til, at både offentlige og private virksomheder vælger de rigtige grønne løsninger. Det er den rettesnor, virksomhederne har brug for, når de skal finde ud af, hvordan de skal indrette deres produktion," forklarer Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i DI, til Finans.

Ifølge organisationens beregninger vil de forhøjede afgifter medføre en reduktion i CO2-udledningen på 4,8 mio. ton ud af de 11,8 mio. ton, der skal nås i 2030, som sidste års klimalov har sat som mål.

Danske virksomheder kæmper med at gennemskue centralt klimatal

CO2-udslip fra datacentre overgår nu flybranchens 

Mere fra ITWatch

Hurtig vending i it-branchen efter coronakrisen

Markedet for it er buldret tilbage efter krisens værste år, viser nye tal. Fremgangen er langt større end ventet, mener IDC Nordic, der står bag tallene. Og tallene bekræftes af IT-Branchen, der aldrig har haft så travlt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs