ITWatch

Oracle slår forventningerne – alligevel sætter aktien sig

Der var høje forventninger til Oracles cloud-salg, som også landede over det forventede resultat – men med hjælp fra indtægter fra vedligeholdelse. Og det efterlader investorerne en smule skuffede. 

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske softwarekæmpe Oracle har i sit fjerde kvartal overgået forventningerne på Wall Street til salget og indtjeningen, men alligevel sætter aktien sig i tirsdagens eftermarked 2,5 pct., for oppe i skyen gemmer sig en lille skuffelse.

Oracle så i perioden en fremgang i omsætningen på knap 8 pct. til 11,23 mia. dollar mod ventede 11,04 mia. dollar.

Heraf kom 7,39 mia. dollar fra cloud-salget mod ventede 7,30 mia. dollar. I den opgørelse er en større portion indtægter fra vedligeholdelse af softwareabonnementer og kundeservere dog inkluderet, og derfor er investorerne ikke helt tilfredse alligevel.

"De bliver bedre i skyen. Men de har lagt det hele samme og kalder alting cloud," kritiserede Dan Morgan, senior porteføljeforvalter hos Synovus Trust, før regnskabet, ifølge Bloomberg News.

Investorerne har den senere tid handlet Oracles aktie op på øgede forventninger til netop cloud-salget, da formand og stifter Larry Ellison og topchef Safra Ctaz har sat fokus på området, og Oracles aktie er steget mere end 25 pct. i 2021.

Det justerede overskud per aktie var ellers også bedre end ventet og blev på 1,54 dollar, sammenlignet med 1,20 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 1,31 dollar, ifølge Bloomberg News. Det resultat dækkede over en driftsmargin på 49 pct., hvilket var helt som ventet.

"Vores præstation i fjerde kvartal var absolut fantastisk," peger topchef Safra Catz på i regnskabet.

Direktør i softwarehus vender skuden i sit første regnskabsår

Softwarehus svarer igen på kritik fra venturefond: Det handler om andet end penge 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs