ITWatch

Cyberangreb på forsyningslinjer i USA løfter oliemarkedet

Cyberangrebet har ramt rørledningssystemet Colonial Pipeline. Systemet står for næsten halvdelen af olieforsyningen til den amerikanske østkyst og transporterer dagligt 2,5 mio. tønder brændstof.

Foto: Jan Unger

Priserne på oliemarkedet stiger i de tidlige handelstimer mandag, efter at et cyberangreb har ramt kritiske olieforsyningslinjer i USA.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 68,55 dollar mod 68,09 dollar fredag ved dansk børslukketid. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 65,12 dollar mod 64,69 dollar fredag eftermiddag klokken 17.

Cyberangrebet har ramt rørledningssystemet Colonial Pipeline. Systemet står for næsten halvdelen af olieforsyningen til den amerikanske østkyst og transporterer dagligt 2,5 mio. tønder brændstof.

Colonial får i øjeblikket hjælp fra Det Hvide Hus for hurtigt at kunne genoptage den kritiske drift.

Det er ifølge Reuters endnu uvist, hvem der står bag angrebet, men hackerne er angiveligt en del af en professionel cybergruppe.

"Det vigtigste at tage med fra angrebet er, at de kriminelle er blevet meget dygtige til at finde nye måder at infiltrere infrastrukturen. Der er ikke blevet udviklet tilstrækkelig beskyttelse imod alle de nye måder, hvorpå malware kan ramme systemerne," siger Andrew Lipow, der er chef hos Lipow Oil Associates, til Reuters.

Colonial kan ikke fortælle, hvornår rørledningssystemet er tilbage i fuld drift. På det øvrige råvaremarked fortsætter kobberpriserne med at slå rekord.

Conscia opruster på it-sikkerhed med ny forretningsenhed

Deloitte: Manglende cybersikkerhed er en bremseklods for den grønne omstilling 

Mere fra ITWatch

Dansk AI-startup vil hente 150 mio. kr. til international vækst

Techbbq: Certainly oplever stor interesse fra udenlandske fonde, og nu er det op til direktør Henrik Fabrin at vælge, hvilken investor den danske startup skal gå med. "Al kapital er jo ikke den samme," siger han. Målet er at hente mindst 150 mio. kr. inden for det næste halve år og at lave en børsnotering om fem år.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs