ITWatch

Cbrain: Stærkt salg slår igennem på bundlinjen

Når toplinjen stiger, rammer det hurtigt bundlinjen, fortæller direktøren.

Per Tejs Knudsen er adm. direktør for Cbrain. Foto: Cbrain/PR

Softwarehuset Cbrains øgede salg slår fint igennem på bundlinjen, der desuden får et hak opad som følge af lavere omkostninger.

Sådan lyder forklaringen på torsdagens opjustering af forventningerne til overskudsgraden i 2019 målt på resultatet før skat. Den ventes nu at lande på 10-12 pct. mod tidligere ventet 5-10 pct.

Den 9. januar 2020 meddelte Cbrain, at selskabet hævede den nedre grænse og ændrede forventningerne til omsætningsvæksten for regnskabsåret 2019. Forventningerne blev ved den lejlighed ændret til en omsætningsvækst på 14-17 pct. fra tidligere 12-17 pct. og oprindeligt 10-15 pct. ved indgangen til 2019.

"Det er klart, at når man løfter toplinjen i en forretning som vores, så rammer det ret hurtigt bundlinjen, da der er tale om software."

"Samtidig ligger vores generelle omkostninger lidt lavere end ventet, men det, der trækker opjusteringen, er altså toplinjen," siger administrerende direktør Per Tejs Knudsen til Ritzau Finans.

Med den nye margin- og vækstforventning signalerer CBrain ifølge Ritzau Finans' beregninger et resultat før skat i størrelsesordenen 9,5 til 11,7 mio. kr. i 2019. Året før tjente selskabet bare 3,2 mio. kr. på den post.

Aktien i Cbrain ligger 1,5 pct. lavere i 77,80 kr. Siden nytår er softwarehusets aktie tordnet i vejret med lige under 47 pct.

Cbrain har indgået kontrakt med Erhvervsministeret

Cbrain præciserer salgsforventninger efter stærk årsafslutning

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger