ITWatch

Læger: Udbud af diabetesudstyr bør sikre integration til regionale it-systemer

Når landets regioner om kort tid sender levering af udstyr til diabetikere i alle landets regioner i udbud bør det spille ind i valget af leverandører, at udstyret kan aflevere data til sygehusenes it-systemer, mener fremtrædende diabeteslæger ifølger Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Når regionerne skal vælge nye leverandører af blandt andet blodsukkermålere bør det spille ind i valget, om udstyret kan aflevere data til sygehusenes it-systemer, mener to diabeteslæger. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Et kommende udbud af udstyr som insulinpumper og kontinuerlige blodsukkermålere for mere end 500 mio. kr. til brug i alle landets regioner bør gå efter at sikre, at det valgte udstyr er i stand til at aflevere patientdata direkte til lægernes it-systemer.

Det skriver Troels Krarup Hansen, formand og landets diabeteslæger og direktør for Steno Diabetes Center Aarhus, på twitter, skriver Sundhedspolitisk Tidsskrift.

"Vigtigt, at der i forhandlingerne lægges vægt på interoperabilitet - dvs. producenterne bør forpligtes til at sikre, at data fra udstyret kan leveres til sundhedsvæsnets it-systemer. Ikke kun til firmaernes egne systemer og servere!," lyder det fra lægen, der bakkes op i sit ønske af Lise Tarnow, der er direktør for Steno Diabetes Center Sjælland.

Ifølge udbudsansvarlig Jeanne Qvortrup vil spørgsmålet om integration til de regionale it-systemer indgå i forhandlingerne med de virksomheder, der byder ind på opgaven om at levere udstyr, men det vil ikke være et krav for at deltage i udbuddet.

I dag er det virksomhederne Medtronic, Rubin Medical, Roche Diagnostics, Ypsomed og Nordic infucare, der leverer udstyret, der er omfattet af det kommende udbud, og Jeanne Qvortrup har tidligere fortalt MedWatch, at hun forventer, at 7-8 virksomheder vil udbytte det kommende udbud til at byde ind på opgaven.

Omkring sommerferien venter vinderne af udbuddet at være fundet.

(Denne artikel er bragt af  vores søstermedie MedWatch.)

Kommune indfører ny app for sundhedsmedarbejdere

Sundhedsplatformen har glemt patienters recepter 

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs