ITWatch

Rigspolitiet advarer: Mail-svindlere går efter idrætsforeninger

Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center advarer nu om, at idrætsforeninger i stigende grad er mål for CEO-fraud-svindlere, der over mail udgiver sig for at være foreningernes formænd og forsøger at narre foreningernes kasserer til at overføre penge. Det skriver Dagbladet Køge.

Foto: Colourbox

Idrætsforeninger er i stigende grad i fare for at blive ofre for it-kriminelle bedragere. Det fortæller centerleder for Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3), politiinspektør Claus Birkelyng til Dagbladet Køge.

Det er en ny variant af CEO-fraud, hvor kriminelle sender en mail til en medarbejder, som ser ud til at komme fra medarbejderens chef om at overføre et beløb til en konto.

"Firmaerne er blevet bedre til at kontrollere, om mailen rent faktisk kommer fra chefen, inden pengene bliver overført. Men nu er det idrætsforeninger, der får en besked om at overføre penge. Mailen bliver sendt til kassereren og ser ud, som om den kommer fra formanden. Idrætsforeningerne bliver typisk ledet af frivillige, og er beløbet ikke så stort, vækker det ikke mistanke. Men hvis forbryderne kan snyde folk for et mindre beløb, for eksempel 10.000 kroner, giver det også penge," siger Claus Birkelyng.

Han råder idrætsforeningerne til at sende en mail til formanden og kontrollere, om det er korrekt, at beløbet skal overføres, inden pengene sendes afsted.

Rapport: Cyberangreb koster i gennemsnit virksomheder en mio. 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs