Erfaren teleiværksætter præsenterer nyt IoT-koncept med stiftere af Kiss

Den tidligere medstifter af og direktør for mobilselskabet Plenti, Peter Mægbæk, skal hjælpe stifterne af Kiss Technology med at lancere en ny IoT-tjeneste. Det sker på Mobile World Congress, som åbner mandag i Barcelona.
Peter Mægbæk (th.) assisterer nu to andre tech-kendisser med at lancere en ny Iot-platform ved navn Wavely. | Foto: PR
Peter Mægbæk (th.) assisterer nu to andre tech-kendisser med at lancere en ny Iot-platform ved navn Wavely. | Foto: PR

Serieiværksætteren Peter Mægbæk, der tilbage i november sidste år solgte Plenti til TDC, går nu sammen med to andre tech-kendisser om at lancere en ny IoT-platform, som ifølge Peter Mægbæk er "et teleselskab med fokus på dimser i stedet for på mennesker."

Det skriver Børsen.

Trekløveret, der udover Peter Mægbæk, består af brødrene Wilmar Christensen og Martin Manniche, der blev rige på at sælge Kiss Technology til amerikanske Cisco, og som i dag er ejere af selskabet Greenwave System, vil på mandag, når den store Mobile World Congress løber af stablen i Barcelona, præsentere deres bud på en ny Iot-platform, som har fået navnet Wavely.

Det er brødrenes selskab, Greenwave System, der har udviklet platformen, som kort fortalt er en end-to-end løsning, der benytter mobiltelefoniens 2G-, 3G- og 4G-net, det særlige IoT-net Lora samt noget selvudviklet software. Det gør det muligt at sende data mellem for eksempel køretøjer, kølediske, maskiner, og apparater fra det meste af verdenen.

"Vi prøver at bruge alle net - også Lora. Det er et åbent frekvensbånd, som meget billigt kan bruges af alle. Det er lidt begrænset i forhold til mobil brug. Og der er også grænser for, hvor megen data der kan flyttes - og hvor hurtigt det kan ske. Men det bruges f.eks. af sygehuse, når de skal finde ud af, hvor den enkelte seng befinder sig," siger Peter Mægbæk til Børsen.

Peter Mægbæk skal i første omgang fungere som kommerciel konsulent for Greenwave System med ansvar for ekstern kommunikation. Han har for nuværende ingen planer om at gå ind som investor.

Mobile World Congress foregår i Barcelona og varer fra mandag 26. februar til torsdag 1. marts.

It-Branchen efterspørger yderligere tiltag fra regeringen

Rutineret teleiværksætter kan se fidusen i konsortiums planer om todelt TDC 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter