ITWatch

Klumme: Hold styr på din virksomheds ESG med IoT

Den digitale transformation er en stor hjælp for virksomheder, der vil holde styr på deres ESG-tal, skriver Simon Ranyard, direktør for Orange Business Services i blandt andet Norden i denne klumme.

Foto: PR

ESG, der står for Environment (miljø), Social (samfund) og Governance (ledelse), bliver stadigt vigtigere for virksomheder verden over. ESG-data er de ikke-finansielle data, som investorer og analytikere i stigende grad efterspørger, når de skal vurdere en virksomheds evne til at skabe værdi og langsigtede vækstmuligheder. I dag er det en vigtig konkurrencefordel at kunne score højt på ESG-målinger, og virksomheder bruger ofte Internet of Things (IoT) til at få målingen til at fungere korrekt.

Boston Consulting Group har kortlagt, at 65 procent af de nordiske virksomheder hører til i toppen, når det kommer til ESG. Det er betydeligt højere end resten af Europa, som lander på 41 procent. Kun ni procent af nordamerikanske virksomheder er placeret i ESG-toppen.

Norden har grund til at være stolte over sit engagement i at forbedre samfundet, hvor både virksomheder og borgere bidrager. Heroppe har man haft større succes med at gøre ESG til en naturlig del af både privat- og arbejdslivet, end andre regioner har. Siden jeg begyndte at arbejde i Norden, er det noget, jeg som englænder altid har holdt af og beundret. Virksomhedsledere i alle sektorer er passionerede og miljøbevidste – hvilket også er tydeligt blandt medarbejdere og kunder, der går op i virksomheders sociale og miljømæssige påvirkninger.

ESG sætter fart på den digitale transformation

En nylig undersøgelse foretaget af Economist Impact på vegne af Orange Business Services viser, at hele 99 procent af de adspurgte virksomheder bruger digitale forretningsmodeller til at håndtere de ændrede markedsvilkår og blive mere agile. Undersøgelsen omfatter 500 multinationale virksomheder inden for byggeri og infrastruktur, fremstilling, transport og logistik, energi samt sundheds- og lægemiddelindustrien.

57 procent af virksomhederne i undersøgelsen svarede, at en af de vigtigste drivkræfter bag deres digitale transformation er evnen til bedre at kunne servicere deres kunder, men at muligheden for at forbedre deres ESG-profil også er en klar drivkraft. En ny undersøgelse fra konsulentfirmaet PwC viser, at 80 procent af forbrugerne er mere tilbøjelige til at blive kunde hos en virksomhed, der tydeligt viser, at de er socialt og miljømæssigt bevidste.

Hvordan kan IoT hjælpe med ESG?

IoT-løsninger har gjort det muligt at overvåge elementer, vi ikke kunne før. I dag giver IoT os f.eks. mulighed for at overvåge fjerntliggende fiskefarme ved hjælp af sensornetværk, der måler pH-værdier og vandtemperatur. Det betyder, at fiskeopdræt kan automatiseres og vandforbruget effektiviseres for at gøre det mere bæredygtigt. Vi kan også anvende IoT-løsninger i forsyningskæden til at overvåge CO2-udledning i realtid under transporten. Denne type data kan give eksportører, importører, distributører og producenter en større forståelse for forskellige elementer i forsyningskæden på ethvert givent tidspunkt.

Dette gælder også for ejendomssektoren, som er ved at udvikle intelligente bygninger og gå fra standardiserede VVS- og belysningsløsninger til intelligente, behovsbaserede løsninger i både bolig- og arbejdsmiljøer. Ved hjælp af sensorer kan smarte IoT-systemer skabe detaljerede kort over energi- og arealforbrug i bygninger. Analyseværktøjer kan derefter levere indsigter, der er baseret på disse data. Det gør bygningerne smartere og bidrager til mere dynamiske miljøer, der reagerer på efterspørgslen i realtid frem for blot at give statusoplysninger, hvilket bidrager til et positivt ESG-resultat for virksomhederne. Ved at benytte digitale værktøjer, såsom IoT-systemer, kan projektteamet opnå langt større præcision i byggeriet. Det har bl.a. byggerikæmpen Skanska oplevet, da de med deres IoT-løsning har opnået en omkostningsbesparelse på 65 procent.

I sidste ende handler det om at beskytte vores ressourcer. Samtidig er kravene fra både kunder og tilsynsmyndigheder om at måle virksomhedernes sociale og miljømæssige aftryk stigende. Med moderne IoT-løsninger kan virksomheder klart demonstrere deres succes og udnytte denne stadig vigtigere konkurrencefordel.

Klumme: Mere kvalitetstid med familien er den største fordel ved den hybride arbejdsplads

Klumme: Kollektiv dataintegration er afgørende for at forebygge svindel

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs