ITWatch

Klumme: Mere kvalitetstid med familien er den største fordel ved den hybride arbejdsplads

Det er et fælles ansvar får både medarbejder og virksomheder at sørge for en ordentlig work-life-balance, skriver Line Bermann, Marketingschef for PS og Gaming hos HP Danmark i denne klumme.

Line Bermann, Marketingchef for PS & Gaming hos HP Danmark | Foto: HP / PR

Frihed under ansvar og tillid fra arbejdsgiver samt forståelse for at man også har et privatliv, er i dag blevet nøgleord for en god og attraktiv arbejdsplads.

Frihed får folk til at blive.

Frihed til at strukturere sin egen arbejdsdag, så balancen mellem familieliv og arbejde passer ind i en travl hverdag.

Som mor har muligheden for at kunne arbejde fleksibelt vigtigst af alt givet mig mere kvalitetstid med min familie og tid til mig selv, og det er den største fordel ved en arbejdsplads med fleksibilitet, ansvar og tillid.

Jeg håber, at alle forældre med småbørn formår at udnytte dette til at skabe en mindre stresset hverdag, hvor familien og børnenes trivsel er i fokus.

Flere vil have mere tid med familien

Ifølge en undersøgelse fra HP føler hele 85 pct. af danske forældre med børn mellem 3-12 år, at de gerne vil have mere tid med deres børn.

Undersøgelsen viser desuden, at 71 pct. henter børn før kl. 15:30, hvilket i udgangspunktet giver forældre mange vågne timer med børnene. Alligevel tilbringer 65 pct. af dem mindre end to timer med deres børn dagligt, og ofte bliver børnene placeret foran en skærm, da det er den nemme løsning i en travl hverdag.

Det tyder altså på, at flere virksomheder endnu ikke har fået øjnene op for, eller ikke formår, at tilbyde medarbejderne den fleksibilitet, den hybride arbejdsplads tilbyder, selvom de har et ønske om det.

Derfor er det afgørende, at virksomhederne sørger for i udtalt grad at tilbyde deres medarbejdere den fleksibilitet, som jeg er sikker på, jeg ikke er den eneste, der efterspørger af min arbejdsgiver.

Det kræver tydelig og åben kommunikation om, at det f.eks. er helt okay, at medarbejdere henter børnene tidligt - og ikke mindst bruger tid sammen med familien, når de kommer hjem. Arbejdsdagen kan sagtens bredes ud på forskellige tidspunkter af dagen, hvor det passer den enkelte medarbejder bedst.

Fælles ansvar

Men ansvaret ligger ikke kun hos arbejdsgiverne.

At skabe fleksible rammer er et fælles ansvar, som medarbejderne også skal søge aktivt. Generelt har vi som forældre i dag langt bedre forudsætninger for at være mere sammen med vores børn end tidligere, takket være den øgede fleksibilitet mellem privatliv og arbejdsliv, som mange arbejdspladser nu tilbyder efter pandemien.

Men de mange muligheder for mere samvær giver os paradoksalt nok stadig dårlig samvittighed. Forklaringen på dette tror jeg ligger i, at vi har store krav til os selv som forældre, men også ambitioner om at gøre karriere og være en god kollega.

Så hvis vi ikke har dårlig samvittighed som forældre, har vi det i stedet som kollega, chef eller medarbejder.

Jeg tror, vi skal øve os i at blive bedre til at tilstræbe og nyde det fleksible arbejdsliv i højere grad og turde med god samvittighed at lukke ned for arbejdet, og tilbringe tiden med vores børn – især når de stadig er små.

Det er nemlig ærgerligt, hvis travlhed og forældede arbejdsmønstre får lov til at diktere, hvordan og hvornår familier tilbringer kvalitetstid sammen. Corona var for mig en øjenåbner om, at tingene godt kan gøres anderledes.

Enhver arbejdsplads, der forstår vigtigheden af familielivet og giver deres medarbejdere frihed under ansvar, vil til gengæld opleve en højere motivation, produktivitet og loyalitet hos deres ansatte.

Det er min erfaring, og derfor håber jeg, at forældre som mig selv med småbørn formår at slippe den dårlige samvittighed og i højere grad udnytte denne oversete fordel ved hybridarbejdet – for hele familiens skyld.

Klumme: Kollektiv dataintegration er afgørende for at forebygge svindel

Klumme: Digitale kompetencer er nødvendige for os alle

Klumme: ”Det må simpelthen være løgn”

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs