ITWatch

Klumme: Kollektiv dataintegration er afgørende for at forebygge svindel

Svindel er et voksende problem for banksektoren og betalingstjenesteudbydere. Der stilles høje krav til sikkerhedsfunktioner, som samtidig ikke må komplicere transaktioner. For at kunne styre dette komplekse sikkerhedsmiljø med succes kræves der løsninger til kollektiv dataintegration. Det skriver Stephanie Ora, Anti-Financial Crime Advisor hos SAS Institute EMEA, i denne klumme.

Foto: PR

Der foregår i øjeblikket diskussioner internationalt om, hvordan banker og udbydere af betalingstjenester kan stoppe svindlere, der bruger de finansielle aktørers digitale tjenester. I Danmark og Sverige har vi et ret højt sikkerhedsniveau, blandt andet takket være Bank ID og at vi bruger personnumre. Men det løser ikke automatisk alle problemer, og der er åbenlyse svagheder og risici ved et system, hvor der stort set kun er én løsning til håndtering af identiteter.

For fortsat at udvikle sikkerhed og tilgængelighed for kunder og aktører er der al mulig grund til at lære af erfaringer med autentificering andre steder fra. Og der er en række områder, såsom e-handel, hvor der ofte er behov for bedre autentificeringsløsninger.

Hvis det for eksempel lykkes en svindler at få fat i en persons bank-id, er der stadig behov for at gøre alt for at forhindre svindel. Og vi kan regne med behovet for at stige.

Autentificering og løsninger til at opdage svindelforsøg bør være på plads for at opnå god sikkerhed i det digitale økosystem. Men det er også vigtigt, at de ikke bliver opfattet som besværlige af brugerne. I så fald er der risiko for, at de stopper med at bruge de digitale tjenester, eller skifter til en konkurrerende tjeneste eller en anden udbyder.

Samtidig skal brugerne vide, at de digitale tjenester er så sikre som muligt. Ellers er der igen risiko for, at de stopper med at bruge selvsamme digitale tjenester eller skifter leverandør. Sikkerhedsfunktioner til for eksempel afsløring af svindlere bør derfor markere, men ikke forstyrre.

Uanset hvilke behov der er, er der et stort problem med svindelopsporingsarbejdet, ikke mindst for bankerne. Der er ofte en lang række løsninger, der skal arbejde sammen. Hver af dem leverer data, der skal administreres. De kan hver især være de bedste inden for deres specialiserede områder, men det er svært at få dem til at arbejde sammen.

En åben og skalerbar arkitektur er påkrævet for at håndtere dataintegration automatisk. Det omfatter for eksempel adfærdsdata, data fra forskellige enheder, biometriske data og så videre. Hvis forskellige datasæt koordineres, bliver machine learning til at opdage unormale aktiviteter mere effektiv. Dette giver anti-svindel teams en meget bedre chance for succes.

Grundlæggende kan arbejdet med at imødegå svindlere og svindel betegnes som risikostyring. Det handler om, i høj grad maskinelt, at afgøre, om individer er eller ikke er, hvad de hævder at være, og om diverse aktiviteter er mærkelige. Man skal ikke formindske det menneskelige element i arbejdet; god dømmekraft er stadig værdifuld. Men det alene er ikke nok. Det kræver adgang til mange forskellige typer data og evnen til at koordinere dem.

Klumme: ”Det må simpelthen være løgn”

Klumme: Digitale kompetencer er nødvendige for os alle

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs