ITWatch

Klumme: Ville du holde et vigtigt møde i en toiletbås på en rasteplads på E45?

I et hybridt arbejdsmiljø er en Teams-forbindelse ikke nok til at skabe samarbejde mellem hjemmekontoret og mødelokalerne i kontorbygningen, og de virksomheder, som ikke formår at prioritere det gode virtuelle mødelokale, vil hurtigt opleve konsekvenserne.

Foto: PR

Vi skal ikke mange år tilbage, før Microsoft Teams blot var en app på pc’en, som Windows-brugere fik installeret som en standardudrulning af Business-pakken. Programmer som Outlook, Word og Power Point kunne de fleste forstå meningen med – og behovet for – men der skulle en pandemi til, før størstedelen af os fandt ud af, hvad Teams i grunden var for en størrelse.

Og i dag kan de færreste forestille sig en hverdag på kontoret uden Teams eller en tilsvarende service.

Her i 2022 vil de fleste med stor sandsynlighed påstå, at Teams er blevet et af de vigtigste arbejdsredskaber overhovedet – hvad enten opkaldet omhandler small talk med de fjernarbejdende kolleger, vigtige salgsmøder eller en introduktion til nye samarbejdspartnere. Microsofts Work Trend Index 2022 viser, at tiden, der i dag bliver brugt i Teams-møder, er mere end fordoblet – og forskning fra Gartner forudsiger, at antallet af fysiske møder i 2024 kun vil udgøre en fjerdedel af alle virksomhedsmøderne.

For den frihedselskende hybridarbejder lyder dette jo som en sand utopi – men der er en slagside. For førnævnte undersøgelse fra Microsoft viser, at 43% af fjernarbejdere og 44% af hybridarbejdere ikke føler sig inkluderet i hybridmøder.

Ingen ønsker at lyde som en rasteplads

Undersøgelser fra Poly viser desuden, at kun tre ud af ti arbejdsgivere har opgraderet deres mødelokaler for at imødegå den hybride arbejdsstyrkes behov. Billedligt talt kan man sige, at den teknologiske revolution er kommet i løbet af natten - og mange virksomheder står her stadig i dag kun iført pyjamas.

Bevares, hvis noget fungerer, skal man ikke nødvendigvis ændre det. Men syv ud af ti medarbejderne siger, ifølge Steelcase, at hybride samarbejdsrum er vigtigere nu end nogensinde før. Hvorfor så ikke tage efterspørgslen seriøst og skabe et godt hybridt arbejdsmiljø i samme ombæring?

Her spiller teknologien en afgørende rolle, om man vil det eller ej. Alle der har siddet i en sal og overværet en paneldebat eller en præsentation ved, hvordan en susende lyd i højtaleren, en skrattende mikrofon og unødvendig støj fra scenen er med til at give modtagerne et dårligt indtryk af taleren – særligt sammenlignet med en, der har god lyd.

På samme måde har de fleste siddet i et gruppemøde på Teams lagt øre til klikkende tastaturer, baggrundsstøj fra en byggeplads eller en stemme der – at dømme på billede, lydkvalitet og akustik - lige så godt kunne opholde sig i en toiletbås på en rasteplads på E45.

Mødelighed - en gevinst for alle

På Teams har dine medarbejdere en fælles grænseflade, så samarbejdet ser ens ud fra alle enheder og alle placeringer. Udfordringen er at gøre det lige simpelt for alle - på begge sider af et opkald - at fremstå som professionelle med skarpt billede og krystalklar lyd hver gang, uanset om de mødes internt med kolleger eller med kunder.

Når du styrker personer på begge sider af opkaldet med det korrekte lyd- og videokonferenceudstyr, muliggør du ’mødelighed’. Ligheden opstår det øjeblik, at mødesessionen bliver en god oplevelse for alle parter – uanset om man sidder i et velindrettet kontormødelokale på en dyr adresse eller i et koldt sommerhus ved Vestkysten.

Mødelighed er alle deltageres evne til at blive hørt og set, hvilket i sidste ende smitter positivt af på medarbejdertilfredshed og trivsel, produktiviteten, samarbejdskulturen og – i sidste ende – bedre forretningsresultater.

Sådan får du succes med mødeligheden

Heldigvis er det overkommeligt for virksomheder at skabe bedre mødelighed. Når du først har kortlagt din virksomheds og hybridarbejdernes behov, så ligger løsningen klar til dig.

Hvis din virksomhed bruger Teams og stadig udgør størstedelen af de virksomheder, der ikke har investeret i eller opgraderet mødefaciliteterne, så bør I vælge at bruge audio- og videoudstyr, der er Microsoft Teams-certificeret. Certificerede enheder sikrer den bedste Microsoft Teams-oplevelse samt brugervenlighed og produktivitet.

Vælg enheder, der skaber en oprigtig forbindelse mellem deltagerne. Audio og video i professionel kvalitet fjerner distraktioner i personlige og fælles rum, ligegyldigt hvor mødedeltagerne udfører deres arbejdsopgaver fra.

Og sidst men ikke mindst bør du overveje at match bestemt udstyr til bestemte arbejdsområder. Dermed bekæmper du arbejdsmiljømæssige udfordringer, når teknologien og brugervenligheden gør det nemt for alle at deltage fuldt ud – uanset om de er i et mødelokale plads, ved skrivebordet derhjemme, eller alle andre utænkelige steder, såsom rastepladser på E45.

Mulighederne er mange. Men du kan spørge dig selv: Vil du helst vil stemple ind til mødet iført en skræddersyet blazer - eller vil du stadig nøjes med din pyjamas?

Klumme: Danske virksomheder skal gentænke deres motivationsstrategier

Klumme: Det fleksible arbejdsliv udfordrer virksomhedens kultur - her er vores 5 løsninger

Klumme: Huskede du at holde sommerferie?

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs