Klumme: Danske virksomheder skal gentænke deres motivationsstrategier
I dag er karrieretendenserne helt anderledes, end hvad de var for bare 30 år siden. I tidernes morgen anså man medarbejdere som nyttemaksimerende. Formålet var blot at få sine medarbejdere til at udføre specifikke arbejdsopgaver for derefter at belønne dem med betaling. I dag derimod er medarbejdere langt mere selvrealiserende, hvor behovet for et meningsfyldt arbejde vægtes højere end noget andet. Og det bør virksomhedsledelser selvfølgelig tilpasse sig efter – særligt i en tid hvor fastholdelse af medarbejdere er en kæmpe udfordring.
Kun hver tiende
Det er faktisk kun hver tiende af de unge, som enten er studerende eller har op til fem års erhvervserfaring, der mener, at lønstigninger og andre goder er den mest afgørende motivationsfaktor for at blive i en virksomhed i mere end fem år. Det viser dette års Young Professional Attraction Index (YPAI), der er en undersøgelse foretaget af Academic Work. For eksempel skal motivationen ifølge hver femte unge i stedet findes i noget så ”simpelt” som gode kollegaer.
Vigtigt
Det er afgørende data om vigtigheden af bløde værdier, som virksomhedslederne må være opmærksomme på, når de skal motivere, fastholde og tiltrække medarbejdere. For det handler om at medtage den enkeltes motivation og anerkende de nye behov for et godt arbejdsliv. Og her kommer alt fra teambuilding og kurser til strikke-torsdage og fredagsøl ind i billedet. Uden ledelsens fokus på kollegialt sammenhold falder korthuset altså sammen. Konsekvensen er, at de unge talenter finder et nyt job. Og de hænger nærmest på træerne for tiden.
Klumme: Det fleksible arbejdsliv udfordrer virksomhedens kultur - her er vores 5 løsninger
Relaterede artikler:
Væksten i Salesforce Danmark slår ny rekord
For abonnenter