ITWatch

Klumme: Manglen på it-kompetencer kalder på samarbejde

Den store efterspørgsel på it-kompetencer er en af de udfordringer, der kræver en løsning. Derfor haster det med at få Digitaliseringsrådet på plads, skriver Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital.

Foto: DI Digital / PR

I maj fik vi endelig den længe ventede digitaliseringsstrategi for Danmark. Strategien samler for første gang visioner og initiativer for den videre digitalisering af virksomheder og myndigheder i én samlet strategi.

Det er helt i tråd med anbefalingerne fra regeringspartnerskabet, som havde samarbejde som en af hjørnestenene i det videre arbejde. Regeringspartnerskabet var enige om, at der skal nytænkning til. Et langt tættere samarbejde mellem de offentlige myndigheder og det private erhvervsliv.

Kun på den måde kan vi fastholde førertrøjen for de danske virksomheder og de offentlige myndigheder. I mange år har den danske offentlige sektor været en global frontløber, og har derfor også – sammen med gode private it-virksomheder – været med til at trække digitaliseringen af hele Danmark.

Vi har formået at skabe fælles løsninger som Nemid og digital post, der virkelig har skubbet til digitalisering af Danmark. Og alle er jo enige om, at det er den vej, vi skal gå for at sikre, at vi fortsat er konkurrencedygtige, og at vi kan bevare vores velfærd.

Hvordan skal vi egentlig samarbejde og ikke mindst forny samarbejdet om de enkelte konkrete initiativer?

Så er alt jo egentligt godt – og nu skal vi så bare til at implementere strategien i fællesskab – for det var det, der var lagt op til – og det er det, der er enighed om, skal til, hvis vi skal bevare vores førertrøje. Det er altid, når der skal implementeres, at det bliver svært. For hvordan skal vi egentlig samarbejde og ikke mindst forny samarbejdet om de enkelte konkrete initiativer?

Dertil kommer, at vi mangler it-kompetencer – både i privat og offentlig sektor. En udfordring, der kun bliver værre i årene der kommer. Den store efterspørgsel på it-kompetencer er i sig selv grund nok til, at vi skal samarbejde på tværs.

Vi venter fortsat i spænding på, hvem der ellers kommer til at sidde med i Rådet

Regeringen har annonceret et Digitaliseringsråd, som skal være udgangspunktet for det videre tætte samarbejde. Vi har med Nana Bule fået en god stærk og dygtig formand for Rådet, og vi venter fortsat i spænding på, hvem der ellers kommer til at sidde med i Rådet.

Håbet er, at vi får det at vide inden sommerferien, men vinduet for annoncering synes at lukke lige så stille, så vi kommer nok til at vente en måned eller to endnu. Det haster for vi skal i gang med implementeringen.

Jeg håber, at Rådet som noget af det første vil tage fat i spørgsmålet om, hvordan vi skal samarbejde fremadrettet. Det er ikke nok, at vi bare gør, som vi plejer – så kommer det til at gå for langsomt. Vi ved, at implementering er den sværeste del, og vi ved, at vi kun lykkedes i fællesskab – så skal vi ikke snart til at komme i gang?

Klumme: ”Det er som om vi har glemt det vi lærte under nedlukningen”

Klumme: Her er bøgerne der udfordrer mig som leder

Klumme: Derfor skal du involvere dine investorer mere


Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs