ITWatch

Klumme: Kære tech-virksomheder: Slip jeres medarbejdere fri

Der er mangel på hænder i it-branchen, og Michael Bondo Andersen, stifter af GateHouse Group, skriver i denne klumme, at branchen skal kigge indad, når det kommer til, hvordan man bliver mere attraktive overfor de unge it-folk.

Foto: PR

Vi hører om det hele tiden – danske virksomheder mangler softwareudviklere, der er kamp om de klogeste hoveder, og den danske it-branche kæmper for at være med helt fremme i den internationale konkurrence.

Vi skal bare huske også at vende blikket indad, når vi drøfter, hvordan vi bliver endnu mere attraktive over for de mange dygtige og ambitiøse unge it-folk, der er med til at skabe fremgang og gøre Danmark rigere.

Softwareudviklerne skal have lov til at lege med teknologien og opleve betydningen af, hvordan deres innovative løsninger bidrager til et samfund, hvor klimaspørgsmålet og det sociale ansvar har fået en stadig højere plads på dagsordenen.

Vi lever i en tid, hvor vi knap nok er kommet ud af coronaens skygge, før vi skal forholde os til en krig i vores europæiske baghave – og så nytter det ikke noget at tro, at det kun er beløbet nederst på lønsedlen, muligheden for at arbejde hjemmefra og god frokostordning, der tæller.

Min erfaring fortæller mig, at det langt fra kun er ønsket om at få råd til en Porsche eller en ejerlejlighed med havudsigt, der fylder hos den nye generation af it-folk. Purpose har aldrig været vigtigere.

Men forventer jeg så, at medarbejderne hver morgen fløjter hele vejen til arbejdspladsen og ikke kan løsrive sig fra skærmen, selv om arbejdsdagen allerede har været lang? Nej, det ville være naivt.

Den nye generation af medarbejdere skal inddrages, have mulighed for at forholde sig kritisk og have indflydelse. Samfundets velbefindende er ikke bare noget, de hører om i nyhederne. Det er noget, de aktivt forholder sig til, når de bruger deres skarpe hjerner.

Der er fart på i it-branchen. Det er sjovt, det er krævende, og konkurrencen er stor. Hvis danske it-virksomheder skal være attraktive overfor potentielle medarbejdere og investorer, skal vi blive bedre til at fortælle, hvordan vi gør en forskel. Vi skal være dygtigere til at vise vores medarbejdere, at de selv har en finger med i spillet, når det gælder innovation til gavn for hele samfundet.

Klumme: ”Det er som om vi har glemt det vi lærte under nedlukningen”

Klumme: Unge talenters krav og forventninger sikrer vigtig dynamik

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs