ITWatch

Klumme: Unge talenters krav og forventninger sikrer vigtig dynamik

Det er vigtigt at lytte til og lade sig inspirere af de unges forventninger til en arbejdsplads, hvis man vil tiltrække de unge talenter og udvikle sin virksomhed dynamisk. Hvordan gør vi det bedst muligt?

Foto: KMD / PR

Udfordringen med at tiltrække og fastholde unge medarbejdere er velkendt, og derfor er det også vigtigt, at vi prøver at se på os selv med de unge medarbejderes øjne, når vi udvikler os som virksomhed.

Her hørte jeg for nyligt, at unge medarbejdere er begyndt at efterspørge personlighedstests på deres kommende ledere, når de går til jobsamtale. Det, synes jeg, er et sundt udtryk for det gode arbejdsliv, unge medarbejdere tydeligt stræber efter.

Og den udvikling er vigtig for os ledere at notere med store bogstaver. For det er egentlig et ret indlysende krav og en naturlig hale på den tendens, jeg har bidt mærke i, når vi skal vise, at vi er en attraktiv arbejdsplads for unge talenter.

De unge talenter har nemlig en enorm drivkraft for egen udvikling og de vokser hurtigt i deres roller. ”Hvordan øger jeg mit værd og bliver klogere hver evig eneste dag?”, spørger de sig selv, når de møder ind.

Ledere skal give ’feedforward’

Derfor er det også essentielt, at vi viser dem, hvordan de kan videreudvikle sig i organisationen og – ikke mindst – at der er en tydeligt og nedfældet udviklingsplan, der kan følges og sparres med en mere erfaren leder om. Vi skal give dem feedforward snarere end feedback.

Mentorer er også noget, jeg tror meget på og som jeg selv tidligt i min karriere fik stor gavn af. Jeg var nok ikke endt, hvor jeg er i dag, hvis ikke jeg havde fået hjælp til at se mig selv udefra og var blevet guidet i den retning, der udfoldede mit potentiale bedst muligt. Det håber jeg, at alle unge talenter opsøger.

Derudover har coronapandemien accelereret en naturlig forventning om fleksibilitet i ansættelsen. Her har vi i KMD valgt at holde fast i alle de gode erfaringer, vi gjorde os, fordi det skaber mening både for medarbejderen, for virksomheden og for kunden, at man kan arbejde hvor og hvornår det passer bedst.

De unge er essentielle

Den udvikling kan jeg rigtig godt lide. Og lykkes vi med at fastholde de unge medarbejdere, der med 1-3 års erfaring allerede kender virksomheden rigtig godt, hjælper vi os selv som virksomhed med at skubbe organisationen i en ny og fremtidssikret retning helt naturligt.

Den unge medarbejdergruppe er nemlig essentielle for den dynamik, der ligger i udviklingen af en virksomhed, og derfor må man aldrig underkende, hvordan man kan tilpasse sig for at motivere, tiltrække og fastholde unge talenter.

At blive set, hørt respekteret og forstået skaber nemlig motivation og dedikation. Da jeg selv blev gravid med tvillinger, vidste jeg, at nu skulle jeg have en anden balance i mit liv og sætte andre grænser, end da jeg kunne arbejde solen sort. Her blev jeg god til at fokusere på det, der var vigtigt og samtidig nyde livet, selvom tingene også professionelt drønede derud af.

Det håber jeg, at de unge medarbejdere kan spejle sig i – jeg vil i hvert fald fortsætte med at lytte til og lade mig inspirere af dem, og jeg glæder mig til at se, i hvilken retning vi får udviklet arbejdsmarkedet sammen.


Mere fra ITWatch

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs