Klumme: Hvis vi skal tiltrække fremtidige talenter, må vi tage imod ideen om et arbejdsliv i metaverser
For nogle mennesker i min generation ringer ord som AI-teknologi, blockchain, web3, NFT-teknologier og metaverser ingen klokker. Men for mange i den yngre generation ser billedet anderledes ud, fordi de er flasket op med teknologi.
De er vant til at færdes i virtuelle universer gennem blandt andet gaming, og for dem behøves samvær ikke nødvendigvis at foregå analogt. Men de er også fremtidens arbejdstagere. De vil forvente, at en arbejdsplads rummer mulighed for digitalt samarbejde og virtuelle relationer.
Og det betyder, at virksomheder i stigende grad skal bruge ny teknologi i forretningsudviklingen, hvis de skal kunne tiltrække talent på arbejdsmarkedet.
Fremtidens arbejdsstyrke opsøger teknologiens muligheder
I mine øjne kommer den yngre generation ikke til at efterspørge en fast arbejdstid mellem 9-17 på et kontor. Snarere ser de på, hvordan teknologiens muligheder kan åbne rammerne for arbejdslivet. Og her mener jeg, at metaverser har enormt potentiale.
Gennem virtuelle universer kan man mødes i globale forretningsenheder i hele verden, man kan forkorte en lang række produktionsprocesser gennem metaverser, ligesom man kan have always on kundeservice, fordi arbejdsstyrken kan være global.
Ikke mindst kan metaverser skabe langt større samhørighed, fordi medarbejderne kan mødes til sociale arrangementer i metaverser såsom koncerter, rejser og fester.
Allerede nu svarer mere end hver tredje ung mellem 18-29 år (36 pct.), at de er interesserede i metaverser. Det viser en ny rapport kaldet Digital Close Contact – Danskernes syn på metaverser som Samsung for nyligt har offentliggjort. For mig at se, er det begyndelsen på et mønster, der viser de unges fremtidige præferencer.
Tech-industrien skal bane vejen
Man kan stille sig selv det spørgsmål, om man vil være den virksomhed, som kom med på metavers-bølgen først, eller vil man være den, som aldrig helt kom ombord?
For mig er svaret simpelt. Hvis vi vil tiltrække fremtidens visionære, skal vi selv kridte banen op. Ansvaret ligger især hos os i tech-industrien, fordi vi skal gå forrest og understøtte metaversers potentiale med handling.
Et godt eksempel på en virksomhed, som allerede er ombord er Accenture. De har lanceret platformen ’One Accenture Park’, som en intern arbejdsplatform i hele koncernen. Det udtrykker forandringsvillighed og statuerer dem som det gode eksempel både for nuværende og kommende medarbejdere.
Hos Samsung er vi selv begyndt at eksperimentere med metaverser. Vi har skabt et univers i Decentraland, hvor nysgerrige får mulighed for at prøve kræfter med metaverset, teknologien og mulighederne i at finde virtuelle fællesskaber.
De unge har allerede set lyset for metaversets potentiale. Og hvis virksomhederne vil tiltrække fremtidens talenter, skal de med på metavers-vognen i en fart.
Klumme: Virksomheder der slækker på sikkerheden gambler med konkurrenceevnen