ITWatch

Klumme: Integrér dine systemer og få det fulde udbytte af multicloud

Der er penge at spare ved at tænke i multicloud, men det går ofte galt, skriver klummeskribenten.

Foto: PR

Multicloud kommer med et væld af muligheder for bedre fleksibilitet, uovertruffen produktivitet og økonomisk vækst, og en samlet it-infrastruktur kan give store besparelser for virksomheder, der formår at integrere alle platforme. Desværre ser jeg i mit arbejde ofte, at den forkromede multicloud-strategi kan give hovedpine i form af unødvendig it-kompleksitet, dårlig ydeevne og netværksproblemer. Her risikerer man i nogen grad at sætte den øgede effektivitet og produktivitet over styr.

Virksomheders avancerede digitalisering består i dag blandt andet af diverse public og private clouds, et hav af SaaS-applikationer, edge-enheder og on-premise systemer. Enhver it-afdeling skal altså holde tungen lige i munden for ikke at tabe pusten over den omgang it-spaghetti, der kan være svær at filtre ud. For får man ikke integreret de mange applikationer ordentligt, kan det ende i forsinkede projekter, dårlige skaleringsmuligheder og datasiloer med forkerte eller uudnyttede data.

Problemer med ældre it-infrastruktur
For at udnytte den fleksibilitet, som følger med multicloud, og sikre høj kvalitet for både medarbejdere og kunder, har virksomheder brug for en problemfri og enkel måde at forbinde alle deres systemer og infrastrukturer på. Desværre er dét en udfordring, der forbliver en af de største hovedpiner for it-chefer, når de rykker i clouden.

Ifølge en global undersøgelse foretaget af Vanson Bourne på vegne af Boomi, kæmper over halvdelen af alle virksomheder med at modernisere, transformere og innovere hurtigt nok til at kunne følge med digitaliseringen. Det er grundlæggende på grund af deres manglende forståelse for at integrere systemerne ordentligt, så både medarbejdere og brugere får en strømlinet proces.

Det kommer især til udtryk i deres brug af forskellige værktøjer, der er sat sammen på kryds og tværs uden fælles brugerflade, hvor it-afdelingen manuelt skal skifte mellem de mange platforme, når der skal opdateres i applikationerne. Det resulterer ofte i forskellige procedurer for forskellige systemer, som hurtigt kan forvirre medarbejderne og skabe problemer, når selvsamme procedurer bliver hevet med over i nye systemer i clouden.

Nøglen til en fungerende multicloud
I stedet for at have procedurer for hver enkelt del af infrastrukturen, har virksomheder brug for en enkelt cloud-integrationsplatform, der ikke er afhængig af en specifik leverandør og som automatisk kan forbinde ethvert system til et andet, uagtet den underliggende infrastruktur. Det kan virke uoverskueligt at skulle implementere og forstå endnu et system, men med den rigtige integrationsplatform bliver arbejdet faktisk mindre kompliceret. Er man ikke helt overbevist endnu, kommer her tre gode grunde til, hvorfor en ordentlig integrationsplatform kan låse op for fordelene ved multicloud:

1. Fremskyndelse af projekter

I dag venter verden ikke på nogen. En forretningsmulighed venter ikke på, at du får integreret dine datasæt. Et nyt marked venter ikke på, at du får skaleret op. Og kunderne venter ikke på, at du leverer den oplevelse, de forventer, før de går videre til en konkurrent. Nutidens agile virksomhed skal derfor handle hurtigt.

Multicloud giver mulighed for lynhurtigt at integrere nye applikationer i dit netværk og være dér, hvor kunderne er, på deres vilkår. Alt sammen med kun et par klik. Det forkorter dine implementeringsperioder fra måneder til dage, måske endda til timer. Denne form for it-platform passer altså langt bedre til de fleste agile virksomheder.

2. Elastisk skalering

Dine infrastrukturbehov i dag stemmer ikke nødvendigvis overens med dine behov i morgen. Det er hele pointen med multicloud. Du kan vokse og skalere op, når det giver mening for din virksomhed, og spare penge på komplicerede cloud-løsninger, mens virksomheden er lille. Du bør være i stand til at starte i det små med de cloudapplikationer du har behov for på det tidspunkt, og derfra vokse til en holistisk multicloud computing-arkitektur uden at behøve højt kvalificerede, dyre og dedikerede integrationsteams.

3. Bedre styr på data

Succesfulde virksomheder er i dag datadrevne. Det er vigtigt at give brugerne nem adgang til de værktøjer og oplysninger, de har brug for til at træffe datadrevne beslutninger. Men hvordan forbinder man forskellige datakilder, rydder op i datasæt og får handlingsrettet indsigt? En multicloud-platform kan hjælpe dig med at finde og katalogisere data, uanset hvor de befinder sig, på en enkel og omkostningseffektiv måde med simple low-code værktøjer. I stedet for at udvikle tusindvis af linjer med kode til håndtering af data, der konstant skal opdateres og administreres, skal din multicloud-platform give dig mulighed for ’træk og slip’ af eksisterende kodestykker, som du kan bruge til hurtigt at designe, sikre og skalere API’er og opbygge arbejdsprocesser mellem applikationer.

Mere fra ITWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Kiloo viser igen ustadigt regnskab

Den danske spiludvikler Kiloo har gennem de seneste år fremvist svingende bruttofortjeneste. I 2021 er der med afskrivninger et stort fald på bundlinjen, der dog stadig er i plus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs