ITWatch

Klumme: Tre måder at sikre virksomheden på uden at ødelægge arbejdsglæden

Antivirus er ikke længere nok til at beskytte computeren, for cyberkriminelle tager konstant nye metoder i brug til at omgå de traditionelle sikkerhedsværn. Det er med andre ord nødvendigt at se computersikkerhed i et helt nyt lys, lyder det fra Lenovos danske produktchef.

Foto: Lenovo/PR

I vores digitaliserede verden er sikkerheden konstant udfordret. Truslerne imod virksomheders sikkerhed er så omfattende, at man ganske enkelt er nødt til at tænke sikkerheden med ind i virksomhedens drift, hvis man vil undgå datatyveri, cloud hacking eller ransomware.

Uanset organisationens størrelse eller udviklingstrin, så har organisationer i dag én fælles udfordring: De medarbejdere, der står for virksomhedens it-sikkerhed, er ofte for få og skal løse en overvældende mængde opgaver. Samtidig stiger antallet af cyberangreb, og hackere bag ondsindet software udvikler hele tiden nye måder at afdække svagheder på.

Et brud på sikkerheden kan have mange konsekvenser. Datatyveri eller digital afpresning kan ramme virksomheder direkte på økonomien, og hvis computere eller servere bliver hæmmet eller lagt ned, kan driften også blive ramt. Et brud på sikkerheden kan også få konsekvenser for fremtidige forretninger og samarbejde på grund af svækket tillid til virksomheden. Datalæk har flere gange kostet både CIOs og CEOs deres job.

I takt med at truslerne tilpasser sig vores forsvarsmekanismer, er det nødvendigt at opgradere og tilpasse sikkerheden – alt andet vil være direkte uansvarligt. Det gælder i særdeleshed for bærbare computere, som er nogle af de enheder, vi er mest afhængige af i hverdagen. Her er tre måder at øge sikkerheden i virksomheden på, uden at det går ud over effektiviteten og arbejdsglæden:

1. Beskyt computeren med en selvhelende BIOS

Med bærbare computere bør sikkerheden være indbygget på alle niveauer. Det er vigtigt at beskytte sig med antivirus, men faktisk er det vigtigt også at beskytte computeren – allerede inden den bliver taget i brug.

BIOS (Basic Input-Output System) er den præ-installerede firmware og den første software, der kører, når computeren bliver tændt. For at øge sikkerheden i virksomheden er det en klar fordel at bruge computere, der har særlig beskyttelse af BIOS, fx en såkaldt selvhelende BIOS. Hvis computerens BIOS ændres af ondsindet software, sørger softwaren selv for at ignorere den nye BIOS og gå tilbage til en "ren" version.

2. Firmware under angreb

Computerens firmware bruges til at styre hardware og starte software-systemerne op. Det betyder, at firmwaren har relativt nem adgang til mange vigtige systemer i computeren. Samtidig er det langt sværere at opdage og fjerne skadelig software i computerens firmware. Derfor har hackere i løbet af de seneste år mangedoblet deres angreb på firmware-sårbarheder.

Løsningen er at benytte en computer, der lever op til Microsofts nye standard, Secured-core. Det er computere, hvor firmwaren er langt bedre beskyttet, og hvor it-afdelingen på afstand kan kontrollere, at firmwaren ikke er ændret. Dermed yder Windows 10 Secured-core computere den højest mulige indbyggede sikkerhed i forhold til hardware og software – også når det gælder beskyttelse af brugerens identitet.

3. Bliv advaret om nysgerrige blikke

Det er ikke kun hackere, der kan få adgang til indhold på computeren. Det kan også være noget så lavpraktisk som nysgerrige øjne, der kan opfange fortrolige detaljer på computerskærmen, når man sidder offentligt og arbejder.

Heldigvis findes der i dag bærbare computere med indbyggede skærmfiltre, der forhindrer andre end brugeren direkte foran skærmen i at se skærmindholdet. Nogle computere gør det endda muligt at bruge det infrarøde kamera til at registrere og advare, hvis der står nogen bag ved brugeren og kigger med. Det er værd at overveje, hvis man som rigtig mange mennesker ofte sidder og arbejder offentlige steder; i lufthavnen, i toget eller på en cafe.

Gør livet lettere for medarbejderne

Selv om sikkerheden er vigtigere end nogensinde før, så nytter det ikke noget, hvis medarbejderne konstant skal forholde sig til sikkerhed i stedet for at udføre opgaver.

For hvem har tid til at tænke på sikkerhed, når de sidder i mødekald eller skal aflevere vigtige rapporter, lige inden de skal hente børnene? De færreste!

Derfor er det essentielt at investere i sikkerhedsfunktioner, der beskytter computeren, uden at det kræver en aktiv indsats fra medarbejderne. Det gavner virksomhedens sikkerhed uden at forringe medarbejdernes arbejdsglæde.

Klumme: Opgiv enhjørningedrømmen og sats langsigtet

Klumme: Forberedelse til fremtidens arbejde er alles job

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger