ITWatch

Klumme: Ransomware er blevet en forretningsmodel

Med USA som trendsætter så breder ransomware som forretningsmodel sig, advarer erfaren it-sikkerhedsdirektør i denne klumme.

Foto: PR

Målrettede ransomware angreb imod mindre offentlige institutioner og kommunale systemer i USA er blevet en rigtig god forretningsmodel for de IT kriminelle. Og historien har gang på gang vist os at trends som starter i USA med lidt forsinkelse somregel også rammer Europa og endda lille Danmark – uanset om det er underlige farvede gummi træsko, fastfoodkæder, dele-økonomi eller IT forretningskoncepter, og sådan vil det med stor sandsynlighed også gå for denne type ransomware angreb.

Naturligvis er det nemmere for de IT kriminelle at få succes i et stort land hvor næsten alle taler Engelsk, end i et lille land som Danmark hvor de er nødt til at alliere sig med dygtige oversættere eller ligefrem ”forretnings partnere”

Men det skal nok komme – og så er spørgsmålet bare om de danske myndigheder, store som små, er klar til at modstå sådanne angreb. Set i lyset af de seneste rapporter fra Rigsrevisionen, som flere medier allerede har belyst, så ser det desværre ikke ud til at vi er klar.

Sikkerhedsbranchen er ved at være moden

Den gode nyhed er at IT sikkerhedsbranchen i Danmark faktisk er ved at være ret moden, og efter min opfattelse særdeles kompetent og professionel – så der er mere end blot gode råd at hente – der er også helt konkrete løsninger som kan beskytte effektivt imod den type angreb. Og har man ikke kompetencen selv, til at drifte sådan en sikkerhedsløsning, så er det lokale udbud af Managed Service Providers med ekspertice indenfor IT sikkerhed efterhånden også ret bredt i Danmark.

Min klare holdning er, at her i år 2019 er der ingen valid undskyldning for ikke at være godt beskyttet imod den slags ransomware angreb – så vi har faktisk mulighed for at forhindre at denne trend breder sig til Danmark.

Klumme: Brug for flere studiepladser til it-studerende

Klumme: Store datamængder er en udfordring for banksektoren

 

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger