ITWatch

Klummer

Klumme: AI er en nødvendighed for 5G

Teleoperatørerne bør gøre brug af kunstig intelligens og machine learning for at sikre udnyttelsen af 5G. På kort sigt betyder det, at de kan spare penge. Men det er endnu vigtigere på længere sigt, skriver Mari Nilsson Björkman fra SAS Institute i denne klumme. 

Klumme: Cybersikkerhed skal tættere på ledelsen

Mens virksomhederne trues af nye avancerede it-angreb i form af ransomware, phishing og ikke mindst DDoS-angreb i ny forklædning, så er der ikke sket meget for at afhjælpe manglen på sikkerhedskompetencer i virksomhederne, skriver Peter Gustafsson i denne klumme.

Klumme: Virksomheder skal skabe integrerede oplevelser

Hvis virksomheder formår at integrere deres mange it-applikationer, kan data være med til at understøtte kundeengagementet. Spørgsmålet er bare, hvordan man rent faktisk lykkes med det. Linda Lindborg fra Boomi giver sit bud i denne klumme.

Klumme: Omkostninger, kontrol og compliance skal stå højt på prioritetslisten

Tre punkter er afgørende områder, når det gælder virksomheder og deres arbejde med data. Data skal være en kilde til forretningsværdi, ikke en omkostning og belastning af økonomien, men det kræver kontrol og compliance – og hvordan balancerer det? Det stiller Fredrik Arveskär fra Inifinidat skarpt på i denne klumme.

Klumme: Løsning på de manglende it-ressourcer ligger mod øst

Hungeren efter komptente it-kræfter kan stilles, hvis man retter blikket mod øst. Lande som Polen, Ukraine, Bulgarien og Rusland har særdeles veluddannede it-folk, udviklere og programmører. Det kan være løsningen på den it-ressourcekrise erhvervslivet står midt i, lyder det fra Stefan Pedersen fra WaveAccess i denne klumme.

Klumme: ERP er ikke længere ERP

ERP er ikke længere ERP, som det var for blot få år siden. Men branchen har ikke været god nok til at forklare markedet, at det er nye og bedre tider, og at udviklingen helt klart gavner deres muligheder for at strømline processer og styrke konkurrenceevnen. Det skriver Anders Holm Jørgensen fra Unit4 i denne klumme.

Klumme: Risikostyring falder typisk i fire fælder – sådan undgår man dem

At virksomheder er eksponeret for trusler og sårbarheder, er ikke noget nyt. Det er heller ikke nyt, at man i mange år har vidst, at den bedste måde at fastholde kontrol med sin risikoappetit er at vurdere alle risici på en gang og ikke som enkeltstående tilfælde. Det skriver sikkerhedsrådgiver Gorm Grosen Christiansen, Globeteam i den klumme.

Klumme: Tilbage til kontoret … eller?

Fremtidens arbejdsplads post-corona bør ikke handle om tage ind på kontoret eller ej, men nærmere hvordan man sikrer lederskab, så medarbejderne fortsat udvikler sig og vokser, skriver Anders Holm Jørgensen, der er landechef for Unit4, i denne klumme.

Klumme: Adgangskoden er det svageste led i et cyberangreb

De seneste år har der været en kraftig stigning i antallet af cyberangreb, hvor virksomheder har været udsat for økonomisk afpresning. Den udvikling har kun været mulig, fordi virksomheders it-sikkerhed er så tæt forbundet med brugen af adgangskoder.

Klumme: "Cybersikkerhed? Det har vi folk til" – Forkert!

Ansvaret for cybersikkerhed skal gennemsyre hele organisationen og ikke kun være et anliggende for it-afdelingen. Bestyrelser og direktioner skal tage ansvar for cybersikkerheden, mener Gorm Grosen Christiansen, der sikkerhedsrådgiver med speciale i cyber- & informationssikkerhed i Globeteam.

Klumme: Fintech-vækst viser at det er mennesker der giver teknologi værdi

Fintech har vundet fodfæste i Danmark som en branche, der kan skabe vækst og jobs gennem ny teknologi i intens, global konkurrence. Det er den slags, vi sukker efter som samfund. Læren er, at det er kompetencer og samarbejde, der skaber samfundsmæssig værdi af ny teknologi, skriver Kent Petersen, formand for Finansforbundet, i denne klumme.

Klumme: Etik skal være integreret i AI-applikationer fra starten

Retningslinjer og lovgivning er nødvendigt for at sikre ansvarlig udvikling og anvendelse af AI. Etik er ikke kun et afkrydsningsfelt, men noget der skal gennemsyre arbejdet gennem hele AI-applikationens livscyklus, skriver Josefin Rosén fra SAS Institute i denne klumme.

1 - 25 af 243

Seneste nyt

Se flere jobs