ITWatch

CO2-udslip fra datacentre overgår nu flybranchens

Datacentrenes strømforbrug stiger hvert år med 6 pct., og presset for at gøre dem mere grønne vokser, men flere forhold gør det besværligt, siger branchedirektør.

Foto: PR

Presset for at finde løsninger, der kan gøre datacentre og den øvrige internet-infrastruktur mere klimavenlig, vokser markant nu hvor datacentrene udleder mere CO2 end flybranchen gjorde før coronakrisen.

Det skriver Berlingske.

I Danmark ligger der omkring 50 kommercielle datacentre, som varetager den store stigning - danskernes datatrafik på nettet stiger 40 om året - men ifølge Henrik Hansen, der er direktør i brancheforeningen Datacenterindustrien, er der flere udfordringer i forhold til at gøre centrene grønne eller udnytte dem bedre.

"Vi har bevist, at branchen hidtil har været i stand til at håndtere de stigende mængder af data uden en voldsom stigning i energiforbruget. Udfordringen er selvklart, om vi kan blive ved med at effektivisere, så vi kompenserer for stigningen i datamængden og ikke bruger mere energi. Derfor investerer datacenterejerne massivt i vedvarende energi, så al den strøm, vi har tænkt os at bruge, sikres produceret i tilsvarende mængder grøn strøm. Vi kan dog ikke direkte anvende den, fordi man typisk ikke kan få lov til at stille en kæmpe vindmøllepark op ved siden af datacenteret. I 2028 skal al dansk strøm være produceret af vedvarende energikilder. Det batter naturligvis ikke vildt på verdensplan, hvor der er virkelig lang vej igen, men EU kræver, at datacentre skal være klimaneutrale i 2030, og når den udvikling spreder sig, kommer der et massivt pres," siger Henrik Hansen.

 

 

Mere fra ITWatch

TDC-netværk kører igen

Et længerevarende nedbrud lammede torsdag kunder på TDC Nets mobilnetværk - samt kunder fra andre teleselskaber, der ikke kunne komme i kontakt med TDC-kunder. Nu fungerer det igen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs