ITWatch

Irsk teleoperatør vælger Huawei til 5G: "De fleste europæiske operatører bruger jo Huawei alligevel"

Den irske teleoperatør Eir melder ud, at Huawei bliver en del af deres fremtidige 5G-netværk. Eir er fint selv i stand til at teste og overvåge deres netværk, lyder det fra Eirs direktør Carolan Lennon.

Tommy Zwicky, kommunikationschef i Huawei Danmark, ser Eirs beslutning om, at Huawei bliver en del af deres fremtidige 5G-netværk som endnu et skud på stammen i en større tendens på EU's 5G-marked. Foto: Huawei/PR

Eirs direktør, Carolan Lennon, støtter EU's lovforslag om udrulning af 5G-netværk. Det oplyser Huawei i en pressemeddelelse.

Topchefen i den irske teleoperatør mener, at der vil være en stor udgift forbundet med at lave en ændring i det lovforslag, som EU har lavet, hvis en sådan ændring skulle medføre, at man automatisk må udelukke bestemte leverandører på forhånd.

"De fleste europæiske teleoperatører bruger jo Huawei alligevel, så det vil helt sikkert tage farten af udrulningen af de her lynhurtige netværk. I så fald ville det ske på et tidspunkt, hvor både privat- og erhvervskunder har allermest brug for dem," siger hun i meddelelsen og fortsætter:

"Det er helt åbenlyst, at en sådan ændring vil medføre ekstra omkostninger for operatørerne, som vil resultere i højere priser."

Klar tendens får bekymringer til at klinge hult

På Huaweis danske kontor i København ser man Eirs beslutning som endnu et skud på stammen i en større tendens på EU's 5G-marked.

"I EU-lande som Sverige, Finland og nu Irland er vi til stede på 5G-markedet. Island og Tyskland har meldt ud, at de ikke lægger op til at dømme nogen ude på forhånd i udrulningen af 5G,” siger Huaweis danske kommunikationschef Tommy Zwicky.

”Faktisk har vi allerede hele 47 5G-kontrakter på EU-plan, og vi satser på at få endnu flere snart. Så tendensen i EU er klart, at vi på ingen måder er dømt ude - tvært imod," siger Tommy Zwicky.

Huawei har på det seneste oplevet en hel del modvind. Selskabet er endt i en krydsild af international politik, handelskrig, mistanke om urent trav og uhellige alliancer med det kinesiske styre.

Og midt i det har Huawei, med hjælp fra Tommy Zwicky, der tidligere var vært på DR, produceret børne-tv – som har udløst en lavine af ny kritik.

Huawei-chef: "Det faktum, at jeg er blevet ansat, viser noget om, at man ikke har givet op"

Huawei slås for det danske marked og sit omdømme

Huawei vil lave Youtube-videoer til danske børn

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger