ITWatch

Huawei beskyldes for afpresning og tyveri af ophavsret

Den kinesiske tele- og teknikkæmpe Huawei er af anklagere i New York blevet beskyldt for afpresning og for at stjæle industrihemmeligheder fra amerikanske virksomheder.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197

Den kinesiske tele- og teknikkæmpe Huawei og to af dets amerikanske datterselskaber er af føderale anklagere i Brooklyn i New York blevet anklaget for afpresning og for at stjæle industrihemmeligheder fra amerikanske virksomheder.

Det skriver The Wall Street Journal.

Der er tale om nye anklager, som er blevet rejst i forbindelse med en verserende sag mod Huawei, hvor koncernen er beskyldt for finansielt bedrageri.

I anklagerne mod Huawei og dets to døtre hævder de amerikanske myndigheder, at selskaberne både i USA og i Kina gennem mere end ti år har forsøgt at stjæle hemmeligheder blandt andet fra seks amerikanske teknologivirksomheder, og at Huawei har haft held med sit forehavende og derved sikret sig adgang til "ikke-offentlig intellektuel ophavsret" om robotteknik, mobilantenne-teknologi og kildekode til internetroutere. På den baggrund lykkedes det for Huawei at sænke egne omkostninger og udvikle nye produkter hurtigere, hvilket gav koncernen en unfair konkurrencefordel.

I materialet fra de føderale anklagere påstås det også, at Huawei har været involveret i handel med lande, der er underlagt amerikanske sanktioner, så som Iran og Nordkorea. Ifølge anklagerne drev Huawei uofficielt selskabet Skycom Tech til at indkøbe amerikanske teknologiprodukter og sende dem til Iran og Nordkorea under kodenavnene "A2" og "A9", skriver The Wall Street Journal.

Anklageskriftet indeholder desuden en påstand om, at Huawei ulovligt assisterede den iranske regering med at installere overvågningsudstyr, som hjalp til med at slå ned på protester i landet i 2009.

Huawei er ikke vendt tilbage på avisens forsøg på at få en kommentar.

Kina afviser beskyldninger fra USA om hackerangreb

5G kan booste Nokia og Ericsson

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger