ITWatch

It-rigmænd stifter risikovillig kapitalfond

Efter at have solgt deres livsværk i slutningen af sidste år er to fynske it-rigmænd nu klar med en ny kapitalfond.

PR/Danoffice IT
Per-Erik Edvard Svehag (th) og Steen Nielsen fra Danoffice IT. Foto: PR/Danoffice IT

Per Svehag og Steen Nielsen, der sidste år blev solgt Danoffice IT til den engelske kapitalfond Agilitas, har stiftet kapitalfonden Dangroup Invest.

Det skriver Børsen.

Ifølge stifterne er kapitalfonden meget risikovillig og har en investeringspulje på 1 mia. kr. Den vil typisk investere 20-100 mio. kr. Første investering er på plads i form af Svendborg-virksomheden GSOL Energy Global, som Dangroup Invest har købt majoriteten af for et uoplyst tocifret millionbeløb.

"Vi differentierer os fra andre fonde ved at investere i et mindre antal virksomheder, som vi så til gengæld er meget aktive og passionerede omkring," siger Per Svehag til Børsen.

Per Svehag og Steen Nielsen solgte Danoffice IT i slutningen af 2017 for et ikke offentliggjort beløb. Men regnskabet fra Per Svehag og Steen Nielsens fælles selskab Dangroup viser, at der gik 237 mio. kr. ind på kontoen ved salget af virksomheden.

Forsiden lige nu

Atos' danske landechef er stoppet på posten

Peter Vermehren-Poulsen har efter fire år sagt farvel til stillingen som dansk landechef i Atos for at gå til et nyt job i it-branchen. "Det har været en god tid," siger han til ITWatch. Afløser er fundet internt.

Kina buldrer frem med nye teknologier

Udviklingen inden for kunstig intelligens går så stærkt i Kina, at tænketanken Akademiet for de Tekniske Videnskaber frygter, at Danmark og andre vestlige lande bliver løbet over ende.

Forbedring af kritiseret it-platform får blandet modtagelse

Den dyre og forsinkede it-platform Minretssag.dk har siden udrulningen haft massive problemer. Trods en hastighedsforbedring i sidste måned, fungerer systemet ifølge flere brugere stadig ikke tilfredsstillende. Nu er analyse af problemerne også forsinket.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger