ITWatch

EU-Kommissionen ønsker særskat på teknologigiganter

Ifølge et udkast til et lovforslag, som Politiken har set, ønsker EU-Kommissionen, at der indføres en særlig beskatning af de store globale it-virksomheders omsætning.

Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

EU-Kommissionen er ikke tilfreds med store teknologigiganters skattebetalinger og ønsker derfor, at EU indfører en særlig skat på tre pct. af de store teknologivirksomheders omsætning. Det fremgår af et udkast fra EU-Kommissionen, som Politiken har set.

"Det er blevet tydeligt, at de nuværende skatteregler for virksomheder er utilstrækkelige til at beskatte profitten i den digitale økonomi, og at der er behov for at forny dem," skriver EU-Kommissionen ifølge Politiken.

Ifølge avisen vil forslaget, hvis det senere bliver vedtaget, ramme it-giganter som Facebook og Google. De selskaber har hidtil haft en relativ lav skattesats, fordi de har flyttet deres overskud til lande i EU, som har de mest gunstige skattevilkår.

Lovforslaget forventes at blive fremsat i næste uge, skriver Politiken.

Forsiden lige nu

Jørgen Bardenfleth: Kunderne er blevet klogere

Til forskel fra tidligere ved kunderne i dag, hvad de vil have. Det gør konkurrencen både god og hård, fortæller Jørgen Bardenfleth, der sidder for bordenden i op til flere bestyrelser både i og udenfor it-sektoren.

Klumme: Ingen plads til nedbrud

Organisationer, der er afgørende for vores infrastruktur, skal være bedre forberedt på cyberkriminalitet, skriver Victor Engelbrect Dohlmann fra Veeam Software i denne klumme.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger