ITWatch

EU-Kommissionen ønsker særskat på teknologigiganter

Ifølge et udkast til et lovforslag, som Politiken har set, ønsker EU-Kommissionen, at der indføres en særlig beskatning af de store globale it-virksomheders omsætning.

Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

EU-Kommissionen er ikke tilfreds med store teknologigiganters skattebetalinger og ønsker derfor, at EU indfører en særlig skat på tre pct. af de store teknologivirksomheders omsætning. Det fremgår af et udkast fra EU-Kommissionen, som Politiken har set.

"Det er blevet tydeligt, at de nuværende skatteregler for virksomheder er utilstrækkelige til at beskatte profitten i den digitale økonomi, og at der er behov for at forny dem," skriver EU-Kommissionen ifølge Politiken.

Ifølge avisen vil forslaget, hvis det senere bliver vedtaget, ramme it-giganter som Facebook og Google. De selskaber har hidtil haft en relativ lav skattesats, fordi de har flyttet deres overskud til lande i EU, som har de mest gunstige skattevilkår.

Lovforslaget forventes at blive fremsat i næste uge, skriver Politiken.

Forsiden lige nu

Martin Thorborg ser tegn på it-boble

Jubii-stifteren advarer mod en tendens, hvor iværksættere forsøger at sælge projekter, og nu advarer han mod udviklingen. Det minder om dot.com-krakket i 2000, mener han.

Danske virksomheder jagter millioner i e-sport

I takt med at interessen for e-sport kun vokser og tiltrækker mio. af seere, pibler danske virksomheder med tråde ind i e-sporten frem – og antallet af selskaber vokser eksponentielt.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger