ITWatch

Kæmpe potentiale i brugen af big data

Nye tal viser, at de færreste mindre virksomheder gør brug af big data. det bør de, for der ligger et stort potentiale.

Bent Dalager, Nordic Head of NewTech and Financial Services, KPMG. | Foto: PR

Mindre danske virksomheder misser et stort potentiale indenfor big data. Det skriver IT Branchen i en meddelelse.

"Der ligger et kæmpe forretningspotentiale i at bruge data til at optimere sin forretning, men der desværre er alt for få danske virksomheder, der bruger det. Og det er især de små og mellemstore virksomheder, der ikke udnytter de digitale muligheder fuldt ud,” siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen i meddelelsen.

IT Branchen bekriver tal fra Danmarks Statistiks, der viser, at bare 10 pct. af mindre danske virksomheder med under 50 ansatte gør brug af big data. 26 pct. af virksomheder med over 100 ansatte bruger store dataanalyser, hedder det.

Bent Dalager, Nordic Head of NewTech and Financial Services i KMPG, vurderer, at meget få virksomheder har sat sig ind i, hvad man reelt kan med de mange data, som virksomhederne ofte sidder inde med.

"Ord som Big Data, AI og Machine Learning kan godt lyde som det rene science fiction for mange virksomheder. Og spørger de deres kollegaer i branchen, vil de sikkert hurtigt blive bekræftet i, at de andre ikke er gået i gang med store dataanalyser endnu – og så haster det jo ikke med at komme i gang," siger Bent Dalager.

Ida Auken: Danmark står stærkt til fremtidens digitale udvikling 

KMD vil forudsige fremtidens pædagogbehov med data 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs