Kvinder er ikke gode nok til kinesiske teknologistillinger

Kinesiske tech-firmaer frabeder sig direkte kvindelige ansøgere i jobannoncer, da "de ikke er kvalificerede til stillingerne."
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Af Ritzau Finans

Mange kinesiske teknologifirmaer specificerer i deres jobannoncer, at kvinder ikke skal besvære sig med at ansøge, da de ikke er kvalificerede til stillingerne.

Det skriver Wall Street Journal.

I Kina er kvinder både markant underrepræsenteret i de kinesiske teknologiselskabers bestyrelser, og bliver betalt op til 30 pct. mindre i løn end deres mandlige kolleger, ifølge tal fra det kinesiske online rekrutteringsfirma Bozz Zhipin.

Ifølge en undersøgelse foretaget af et kinesisk online rekrutteringsselskab, Zhaopin, har 43 pct. af kvinder med en kandidatgrad oplevet svær eller meget svær diskrimination i jobansøgningsprocessen

Wall Street Journal har ved en gennemsøgning af jobannoncer på rekrutteringsfirmaet Bob Zhipins side fundet stillinger, der specifikt henvender sig til mænd. Blandt andet beskriver et stillingsopslag fra Netease, at det kun vil have mandlige kandidater, da jobbet er hårdt og stressende.

Flere af de kinesiske selskaber, der har haft stillingsopslag adresseret til mænd, har efter at være blevet kontaktet af Wall Street Journal trukket deres jobannoncer tilbage.

Google-medarbejder: Kvinder er til kunst - mænd er til kodning

Opslag om kønsstereotyper koster Google-ansat jobbet 

Dells europæiske topchef: Den succesfulde leder er tit en midaldrende mand

Direktør i Bluegarden: "Der er godt nok mange jakkesæt og ganske få stilletter" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også