ITWatch

HP genvinder titlen som bedst sælgende PC

HP er igen verdens bedst sælgende PC-mærke.

Foto: /ritzau/AP/Paul Sakuma/

It-giganten HP har slået kinesiske Lenovo af pinden og er efter fire år i skyggen igen verdens bedst sælgende producent af PC'er.

Det skriver Wall Street Journal.

HP har en global markedsandel på 20,8 pct. mod Lenovos 19,9 pct., mens Dell og Apple indtager tredje og fjerdepladsen med henholdsvis 14,7 pct. og 7 pct. af markedet.

Knaphed af flere vigtige PC-komponenter har presset priserne op og skadet salget af computere på verdensplan. HP formåede dog alligevel at skabe vækst i sine leveringer og opnåede dertil sit femte år i streg med vækst.

PC-markedet har været presset i senere år, da forbrugere i stigende grad allokerer flere midler til smartphones og tablets frem for computere. Anden kvartal var det 11. kvartal i streg, hvor leveringer af PC'er til butikker faldt, skriver Wall Street Journal.

Mere fra ITWatch

Efter salg til kapitalfond: Nu skal forretningen tidobles

Softwareselskabet Timextender blev fornylig solgt til kapitalfond for stort trecifret millionbeløb efter i årevis at have leveret underskud på underskud. Nu skal omsætningen øges med raketfart, lyder det fra stifter og direktør Heine Krog Iversen, der reinvesterer i selskabet efter salget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs