ITWatch

HP genvinder titlen som bedst sælgende PC

HP er igen verdens bedst sælgende PC-mærke.

Foto: /ritzau/AP/Paul Sakuma/

It-giganten HP har slået kinesiske Lenovo af pinden og er efter fire år i skyggen igen verdens bedst sælgende producent af PC'er.

Det skriver Wall Street Journal.

HP har en global markedsandel på 20,8 pct. mod Lenovos 19,9 pct., mens Dell og Apple indtager tredje og fjerdepladsen med henholdsvis 14,7 pct. og 7 pct. af markedet.

Knaphed af flere vigtige PC-komponenter har presset priserne op og skadet salget af computere på verdensplan. HP formåede dog alligevel at skabe vækst i sine leveringer og opnåede dertil sit femte år i streg med vækst.

PC-markedet har været presset i senere år, da forbrugere i stigende grad allokerer flere midler til smartphones og tablets frem for computere. Anden kvartal var det 11. kvartal i streg, hvor leveringer af PC'er til butikker faldt, skriver Wall Street Journal.

Mere fra ITWatch

Årets TechBBQ havde rekordmange kvinder på scenen

Antallet af kvindelige talere ved dette års TechBBQ satte rekord. Det giver flere perspektiver på startups og rollemodeller at spejle sig, når flere forskelligartede stemmer bliver hørt, lyder det fra kommunikationschefen bag techkonferencen.

Vækstfondens topchef stopper

Vækstfondens adm. direktør Rolf Kjærgaard har meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det sker i forbindelse med, at Vækstfonden fra nytår bliver en del af den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Han har sidste arbejdsdag 10. oktober.

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs