ITWatch

Sverige bejler til it-selskaber efter amerikansk klima-exit

I Sverige øjner man nu en chance for at tiltrække de it- og tech-selskaber, som åbent har kritiseret præsident Trumps beslutning om at træde ud af den internationale klimaaftale fra Cop15 i Paris.

Foto: Foto: Colourbox

Hvis det står til Sveriges erhvervsminister Mikael Damberg, energiminister Ibraham Baylan og klimaminister Isabella Lövin, så skal flere amerikanske it-selskaber i den absolutte verdenstop flytte deres hovedkontorer og forretning væk fra USA og i stedet komme til Sverige, hvor man stadig kærer sig om at begrænse klimaændringer. Det skriver Berlingske Business på baggrund af et interview med Mikael Damberg i Sydsvenskan.

Listen af selskaber omfatter blandt andet Google, Facebook, IBM, Apple, Amazon og Adobe, som er udvalgt, fordi de officielt har kritiseret beslutningen om at forlade klimaaftalen og samtidig har erklæret, at de egenhændigt vil gøre deres del til at overholde klimaaftalens mål om at begrænse den samlede temperaturstigning med to grader celcius.

"Vi ønsker at lave en hyldest til de selskaber og fortælle, at vi har de samme bekymringer som dem, og at vi tror, at innovation og samarbejde kan løse klimaudfordringen," siger erhvervsminister Mikael Damberg til Sydsvenskan.

Sverige mener selv, at de er et brugbart alternativ til de amerikanske selskabers hjemland, da Sverige ifølge erhvervsministeren har en høj del af grøn energi som del af deres energiforsyning.

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs