Io-Interactive afskediger medarbejdere

Efter den japanske ejer for nylig trak sig fra Io-Interactive, har den danske spiludvikler nu meddelt, at selskabet afskediger en del af medarbejderne. 75 mister jobbet, skriver Version2.
Den danske spiludvikler bag Hitman-serien må sige farvel til en del af sine ansatte.
Den danske spiludvikler bag Hitman-serien må sige farvel til en del af sine ansatte.

Fremtiden blev med ét mere usikker for spiludvikleren Io-Interactive, da ejeren Square Enix for nylig meddelte, at man trak sig fra det danske datterselskab og samtidig tog et ekstraordinært tab på 294 mio. kr.

Nu melder de første konsekvenser af det japanske selskabs beslutning sig. Io-Interactive meddelte i går på sin Twitter-profil, at virksomheden fyrer en del af medarbejderne.

"I dag (i går, red.) var vi nødt til at foretage nogle ændringer i vores studie, hvilket vil gøre det muligt for os at være bedre rustet til vores fremtidige eventyr. Vi er kede af at se stærke kræfter og gode venner forlade studiet. Vi gør alt for at passe på alle berørte," lyder tweetet fra Io-Interactives officielle Twitter-konto.

Ifølge Version2 drejer det sig om 75 ud af cirka 185 ansatte, der forlader selskabet, men det tal er endnu ikke bekræftet af Io-Interactive. ITWatch arbejder på at få en kommentar fra selskabet.

Fyrtårn i spilbranchen

Io-Interactive har skabt sig et globalt navn inden for gamingverdenen med succesrige computerspilserier som Hitman og Kane & Lynch, og selskabet har spillet en vigtig rolle i udviklingen af spilbranchen herhjemme.

"Io-Interactive er med Hitman og deres andre spiltitler et af den danske spilbranches fyrtårne. De har siden første Hitman-udgivelse i 2000 tiltrukket, uddannet og fastholdt danske og udenlandske talenter, hvilket har haft en positiv afsmittende effekt til resten af spilbranchen," skriver Sofie Filt Læntver, direktør i brancheorganisationen Interactive Denmark, i en mail til ITWatch.

Senest har Io-Interactive videreudviklet Hitman-serien til et nyt episodisk format, som har formået at engagere fans af spillet i hele verden.

Strategisk beslutning

Sofie Filt Læntver peger på, at der løbende sker strategisk ændringer i selskaber som Square Enix. Derfor kommer japanernes beslutning ikke som den store overraskelse.

"At Square-Enix har sat Io-Interactive til salg, ser jeg først og fremmest som et strategisk valg, på et tidspunkt hvor Io-Interactive har succes med det nye Hitman-format, der har vist at både spiloplevelse og forretningsmodel på premium titler kan fornyes," siger Sofie Filt Læntver.

Hun ser Io-Interactive som et professionelt spilstudie med mange års erfaring med udvikling af kvalitetsspil. Hvorvidt investorerne ser det som attraktivt, afhænger af hver enkelt investors fokusområde og langsigtede strategi.

"Sammen med alle hos Io-Interactive og den danske spilbranche som helhed, ser jeg frem til at en ny ejer kommer med om bord, så vi også i fremtiden kan nyde godt af talenterne hos Io-Interactive og agent 47’s umiskendelige karakter."

Fokusere kræfterne

Siden 2009 har Io-Interactive været ejet af japanske Square Enix. I forbindelse med sit nyligt offentliggjorte årsregnskab meddelte moderselskabet dog, at man ønsker at skille sig af med det danske datterselskab for at fokusere sine kræfter andre steder..

"Som følge heraf har selskabet (Square Enix Holdings ltd., red.) desværre besluttet at trække sig tilbage fra Io-Interactive A/S, et helejet datterselskab og et dansk selskab, pr. 31. marts 2017. Beslutningen har resulteret i et ekstraordinært tab på 4898 mio. yen, herunder disposition af indholdsproduktionskontoen i forbindelse med drift og nedskrivning af immaterielle aktiver, på de finansielle resultater for regnskabsåret sluttende 31. marts 2017," skrev Square Enix i en børsmeddelelse 11. maj.

Square Enix overtog ejerskabet af Io-Interactive, da det japanske selskab købte Eidos, som på daværende tidspunkt ejede den danske spiludvikler.

Dansk gamingfirma henter 2,6 mia. kr.

Fra Knapnok Games til Napnok Games 

Dansk spilfirma sikrer fremtiden med bæredygtige investeringer

Japansk ejer trækker sig fra Io-Interactive 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også