GlobalConnect-direktør vil gerne forære varme fra datacenter væk

I dag koster det koster datacentre penge at forære sin overskudsvarmen væk. Regler bør ændres mener GlobalConnect-direktør
Foto: PR/Global Connect
Foto: PR/Global Connect

600 danske parcelhuse kunne forsynes med overskudsvarmen fra GlobalConnects datacenter i Høje Taastrup, men i dag bliver varmen sendt ud i den blå luft og går til spilde – til stor ærgrelse for it-selskabets direktør. Det skriver Computerworld.

"Jeg behøver ikke tjene penge på det. Jeg vil egentlig bare gerne give det væk. Jeg synes som dansk virksomhed, at det er helt pløk-åndssvagt, at det bedre kan betale sig for os at lukke varmen ud, når vi nu producerer den så kontinuerligt,” siger Administrerende direktør Christian Holm Christensen til Computerworld.

De nuværende regler betyder, at det vil koste GlobalConnect et anseeligt millionbeløb at dirigere overskudsvarmen videre til parcelhusejere. Derfor foreslår Christian Holm Christensen, at man vedtager en model, der fritager datacentrene for energiafgiften, hvis de forpligter sig til at forære varmen væk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

Nyligt vedtagne EU-regler pålægger nye danske datacentre at skulle undersøge og udnytte tilkobling til de danske fjernvarmenet. Flere krav lurer allerede i horisonten, bekræfter chefforhandler.

For abonnenter

Læs også