ITWatch

Telebranchen: Kommunalt wifi stjæler opgaver fra private teleoperatører

Frederiksberg bygger sit eget digitale netværk for at overvåge vand- og varmeforsyningen. Spild af offentlige kroner, når teleselskaber allerede har netværk i byen, mener brancheorganisationen Teleindustrien.

Frederiksberg Forsyning, der er ejet af Frederiksberg Kommune, er ved at etablerer et kommunalt wifi-netværk. | Foto: PR/Frederiksberg Kommune

(Opdateret med kommentar fra Frederiksberg Forsyning). Bedre udnyttelse af ressourcer er tanken bag Frederiksberg Forsynings opsætning af et nyt wifi-netværk i byen. Investeringen på 38 mio. kr. skal sikre optimal udnyttelse af vand- og varmeressourcerne, men det er spild af skatteborgernes kroner at bygge en helt ny kommunaldrevet teleinfrastruktur, når der i forvejen eksisterer netværk på Frederiksberg. Det mener brancheorganisationen Teleindustrien.

"Det er offentligt opgavetyveri, at en kommune vælger selv at etablere en løsning, som den kan købe på markedet," siger direktør i Teleindustrien Jakob Willer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs