ITWatch

ATP på ny jagt efter it-leverandør

Efter det dramatiske brud med KMD for en måned siden søger pensionsselskabet ATP nu at finde den rette leverandør af et standardsystem til Social Pension.

Foto: ATP PR FOTO

Kontrakten er på 320 mio. kr. Behovet er et it-system, der kan udbetale pension til 1,2 mio. folke- og førtidspensionister. Kunden er pensionsselskabet ATP, der for nyligt smed it-leverandøren ud under stor dramatik.

Nu skal ATP finde en it-leverandør, som selskabet tror på kan levere opgaven.

Det skriver Version2.

Af udbudsmaterialet, der blev offentliggjort i fredags, fremgår det:

"ATP ønsker at anskaffe et konfigurerbart standardsystem eller et sæt af integrerede konfigurerbare standardsystemer."

Dermed har ATP ikke ændret på, at det er et standardsystem, man ønsker - på trods af, at det netop var et af stridspunkterne, da man rev kontrakten med KMD over for en måned siden.

Som ITWatch har omtalt, opsagde ATP kontrakten med KMD 14. marts og har siden forlangt ikke mindre end 881 mio. kr. i erstatning.

ATP havde inden da udtrykt sin frustration - også offentligt - over løsningen af Social Pension, der skulle have været brugt til at udbetale pension til mere end en million danskere.

Sagen fik en af KMD's konkurrenter - og mulig tilbudsgiver på Social Pension - til at frygte, hvad konsekvensen ville blive for hele branchen:

"Når så stor en leverandør havner i den slags problemer, som KMD er i lige nu, ser jeg en risiko for, at det skaber en mistillid til leverandørerne generelt," sagde den adm. direktør for CGI i Danmark, Martin Petersen, dengang til ITWatch.

Stor international konkurrent frygter KMD-sagens betydning for it-branchen

Underskud på 239 mio. kr. stopper ikke KMD's topchef 

Mere fra ITWatch

Årets TechBBQ havde rekordmange kvinder på scenen

Antallet af kvindelige talere ved dette års TechBBQ satte rekord. Det giver flere perspektiver på startups og rollemodeller at spejle sig, når flere forskelligartede stemmer bliver hørt, lyder det fra kommunikationschefen bag techkonferencen.

Vækstfondens topchef stopper

Vækstfondens adm. direktør Rolf Kjærgaard har meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det sker i forbindelse med, at Vækstfonden fra nytår bliver en del af den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Han har sidste arbejdsdag 10. oktober.

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs