ATP på ny jagt efter it-leverandør

Efter det dramatiske brud med KMD for en måned siden søger pensionsselskabet ATP nu at finde den rette leverandør af et standardsystem til Social Pension.
Foto: ATP PR FOTO
Foto: ATP PR FOTO

Kontrakten er på 320 mio. kr. Behovet er et it-system, der kan udbetale pension til 1,2 mio. folke- og førtidspensionister. Kunden er pensionsselskabet ATP, der for nyligt smed it-leverandøren ud under stor dramatik.

Nu skal ATP finde en it-leverandør, som selskabet tror på kan levere opgaven.

Det skriver Version2.

Af udbudsmaterialet, der blev offentliggjort i fredags, fremgår det:

"ATP ønsker at anskaffe et konfigurerbart standardsystem eller et sæt af integrerede konfigurerbare standardsystemer."

Dermed har ATP ikke ændret på, at det er et standardsystem, man ønsker - på trods af, at det netop var et af stridspunkterne, da man rev kontrakten med KMD over for en måned siden.

Som ITWatch har omtalt, opsagde ATP kontrakten med KMD 14. marts og har siden forlangt ikke mindre end 881 mio. kr. i erstatning.

ATP havde inden da udtrykt sin frustration - også offentligt - over løsningen af Social Pension, der skulle have været brugt til at udbetale pension til mere end en million danskere.

Sagen fik en af KMD's konkurrenter - og mulig tilbudsgiver på Social Pension - til at frygte, hvad konsekvensen ville blive for hele branchen:

"Når så stor en leverandør havner i den slags problemer, som KMD er i lige nu, ser jeg en risiko for, at det skaber en mistillid til leverandørerne generelt," sagde den adm. direktør for CGI i Danmark, Martin Petersen, dengang til ITWatch.

Stor international konkurrent frygter KMD-sagens betydning for it-branchen

Underskud på 239 mio. kr. stopper ikke KMD's topchef 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter