Konsolideringer rammer outsourcing-markedet i Danmark og resten af Norden

Outsourcing-leverandører kan se frem til, at opkøb og partnerskaber vil præge markedet de kommende år. Det bliver nødvendigt for at overleve, vurderer konsulenthus.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Pladsen er lidt for trang på markedet for it-outsourcing. Derfor vil fusioner og opkøb være på dagsordenen de kommende år. Det skriver Computerworld.

Bag forudsigelsen står Henrik Ringgaard Pedersen, der er managing consultant med ansvar for rådgivning om outsourcing  i PA Consulting Group.

"Der er simpelthen nogle, der er nødt til at lade livet, så man kan få stordriftsfordele. Det er helt sikkert noget, der vil komme, for det er de nødt til, fordi der er for hård konkurrence på nuværende tidspunkt," siger Henrik Ringgaard Pedersen til Computerworld.

PA Consulting står sammen med Whitelane bag "The 2017 Nordic IT Outsourcing Study", der er baseret på flere end 1000 unikke outsourcing-kontrakter plus uddybende svar fra 330 nordiske virksomheder.

Ifølge rapporten forventer 50 pct. af de adspurgte virksomheder i Danmark, at de vil outsource mere, end de gjorde sidste år. 26 pct. venter ingen forandring, mens blot ni pct. venter at outsource mindre.

Antallet af it-ansatte nærmer sig 2008-niveau 

It-sektoren outsourcer som aldrig før 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter