ITWatch

Erik Damgaard: Kapitaludvidelse gør os selvfinansierende

Tilførelsen på 60 mio. kr. skal bruges til at rulle Unicontas cloud-baserede økonomisystem ud i Danmark og på udvalgte europæiske markeder, fortæller grundlæggeren Erik Damgaard.

Erik Damgaard står bag softwareselskabet Uniconta, der tilbyder på et cloudbaseret ERP-system. | Foto: PR/Uniconta

Målet for Uniconta er ganske klart. Det er at blive en førende udbyder af cloud-baserede økonomisystemer – ikke blot i Danmark, men på globalt plan. Som et skridt på vejen mod at opnå målsætningen har softwareselskabet fået tilført 60 mio. kr. i ny aktiekapital fra MP Pension og Omni Advice 1987.

Den betyder samtidig, at softwareselskabet forventer at være selvfinansierende fremadrettet, lyder det fra grundlægger og adm. direktør i Uniconta, Erik Damgaard, i en pressemeddelelse.

"Det (kapitaltilførelsen, red.) giver os mulighed for at gennemføre en hurtig udrulning af vores software ikke blot i Danmark, men også i andre udvalgte europæiske markeder. Vi har en unik position, da Uniconta er det eneste cloud-baserede økonomisystem til mindre og mellemstore virksomheder med en bred vifte af muligheder, for at tilpasse og skræddersy løsninger til alle markedssegmenter," udtaler Erik Damgaard i meddelelsen.

Han ser et hul i markedet for Unicontas softwareløsning i takt med, at virksomheder udfaser systemer som Microsoft Dynamics C5.

"Kapitaltilførslen gør os i stand til at udføre vores planer i såvel Danmark som udlandet, og vi forventer, at selskabet er selvfinansierende fra nu af. Så nu kan alle vores bestræbelser gå på effektiv udnyttelse vores IPR-base og imødekomme efterspørgslen efter nye, modificerbare cloud-løsninger," udtaler Erik Damgaard i meddelelsen.

Bag kapitaludvidelsen står pensionskassen for magistre, gymnasielærere og psykologer, MP Pension, og Omni Advice 1987.

Førstnævnte tegner sig for hovedparten af investeringen på 60 mio. kr., og pensionskassens adm. direktør Jens Munch Holst ser et betydeligt langsigtet potentiale i Uniconta.

"Jeg vil kalde det en investering med medium risiko. Men hvis vi ikke vil tage en risiko, så får vi heller ikke noget afkast. Og selv om det er en stor enkeltinvestering, så er det ikke nogen kæmpeinvestering i forhold til, at vi har over 100 mia. kr. stående på bøgerne," siger Jens Munch Holst til Børsen.

På trods af de nye investorers indtog ejer Erik Damgaard fortsat mere end 50 pct. af aktierne i Uniconta.

Erik Damgaards nye softwarefirma får rygstød på 60 millioner fra nye investorer 

Dansk it-selskab opnår gennembrud på svært kinesisk marked 

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs