Apple kan afgøre mobilbetalingsskamp mellem Nets og Mobilepay

Apple kan være den ukendte faktor i kampen om den førende teknologi for betaling i butikkerne.
Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv
RITZAU FINANS

I kampen om, hvem der kommer til at dominere markedet for mobile betalingstransaktioner i Danmark, ligger Nets og Danske Banks Mobilepay i skarp konkurrence. Apple kan sikre succes for Nets, vurderer analytiker, efter nyheden om at Danske Bank har droppet at integrere Nets' mobile dankort i Mobilepay.

"Efter Danske Banks brud på samarbejdet, der er sket af hensyn til brugervenlighed, er det blevet rigtigt interessant. Danske Bank og Nets står nu overfor hinanden, og det bliver spændende at se, hvem der kommer ud på toppen," siger Sydbanks analytiker Mikkel Emil Jensen.

Han vurderer, at ræset bliver så tæt, at han ikke vil spå om, hvem der vinder. Han har dog alligevel gjort sig nogle tanker om, hvordan kampen kan komme til at udspille sig.

"Som det ser ud nu, har MobilePay udviklet en middel løsning, der fungerer på alle telefoner. Til gengæld har Nets udviklet en rigtig god løsning til Android og en under middel løsning til iPhone," forklarer Mikkel Emil Jensen.

MobilePay har nemlig udviklet en mobil betalingsform, der kører over bluetooth. Denne teknologi fungerer på smartphones af alle mærker, og man behøver ikke åbne appen. Men bluetooth-forbindelsen går langt fra lige så nemt igennem som den såkaldte NFC-chip.

Inde i enhver smartphone sidder en NFC-chip, som kan anvendes på samme måde som chippen i det kontaktløse dankort. Hvor MobilePay har taget den gyldne middelvej med bluetooth, som virker på alle smartphones, har Nets udviklet et mobilt dankort, som bruger NFC-chippen, men kun fungerer på Android.

På iPhones kører Nets' dankort over bluetooth, og man skal have åbnet appen, før det fungerer. Apple har nemlig spærret for NFC-chippen på iPhones, så kun de kan låse den op. Men skulle Apple blande sig i kampen, kan det falde ud til Nets' fordel, mener Mikkel Emil Jensen.

"ApplePay kommer næsten utvivlsomt ind på det danske marked på et tidspunkt, og det er oplagt, at de så vil vælge at bruge Nets' løsning, der allerede er udviklet til NFC-chippen," siger Mikkel Emil Jensen.

Derfor mener han dog stadig ikke, at slagets udfald er givet.

"Danske Bank bliver nødt til at komme med en løsning, der er nem, hurtig, sikker og billig, men det tror jeg også godt, de kan. Så det er ikke til at sige, hvem der kommer ud på toppen," siger Mikkel Emil Jensen.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Photo: PR

ITM8 køber fynsk cloud-specialist

For abonnenter