Telia på vej med stort spareprogram

Den svenske telekoncern fremlægger årsregnskab i næste uge, og i den forbindelse forventes Telia at præsentere et større program, der skal skære i omkostningerne.
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
AF Ritzau Finans

Den svenske televirksomhed Telia ventes at præsentere et større omkostningsprogram fredag i næste uge, hvor selskabet også kommer med årsregnskab.

Det vurderer flere børshuse ifølge nyhedsbureauet Direkt.

Handelsbanken har på baggrund af effektiviseringsmål hos konkurrenterne KPN og Tele2 regnet sig frem til, at der er store besparelser at hente.

"Regner man med lignende mål for Telias finanser, ser vi potentiale for et treårigt 3-6 mia. svenske kr. stort omkostningsprogram, svarende til 5-10 pct. af driftsomkostningerne," skriver Handelsbanken ifølge Direkt.

Handelsbanken ser i øvrigt mulighed for, at Telia præsenterer nye finansielle mål og en opdateret strategi med fokus på forenkling, digitalisering og transformation.

Hos Nordea spår analytikerne, at der vil blive annonceret ambitiøse, men håndterbare mål, som kan give anledning til et forbedret syn på aktien.

"Vores bedste gæt er, at Telia præsenterer et treårigt akkumuleret sparemål for driftsomkostningerne på 2,5-3,0 mia. svenske kr.," skriver banken i en analyse.

Telia stiger tirsdag 2,1 pct. på børsen i Stockholm. Holder fremgangen vil det være den største stigning siden den 9. november. Tele2 ligger 1,3 pct. højere.

Sverige genstarter 5G-auktion 

Telia gør klar til at fremlægge ny strategi 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også