ITWatch

Hackerangreb forandrede verden for milliardkoncern

Det har vendt op og ned på verden for danske Demant, at man blev ramt af et ransomwareangreb, siger topchefen til Børsen.

Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH

Nu er det godt et år siden, da Demant i september 2019 blev ramt af et ransomwareangreb, som lammede selskabet. Men for selskabets topchef Søren Nielsen er det stadig en oplevelse, han ikke er kommet sig over, siger han til Børsen.

“Det var en katastrofe. Før opkaldet den tirsdag morgen var verden, som den plejede, men pludselig var det, man har læst om i aviser og jævnligt har forholdt sig til, virkelighed i din egen virksomhed,” siger Søren Nielsen med henvinsning til det første telefonopkald om natten til den 3 marts, der satte sagen igeng. Opkaldet kom fra selskabets finansdirektør efter alamen var gået i selskabets it-systemer.

Han kalder det et kollaps for en virksomhed at blive ramt af sådan et angreb og i artiklen forklarer Thomas Lund-Sørensen, chef i Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste, at arbejdet for at bekæmpe den slags hører til i et selskabs absolutte top og ikke i it-afdelingen.

Kriminelle køber og sælger skræddersyede cyberangreb 

Hackere overtager Trumps hjemmeside og kræver kryptovaluta 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs