ITWatch

Venturefond med nye milliarder i baglommen retter blikket mod Danmark

Balderton Capital har netop rejst ny fond på adskillige milliarder kroner, og venturefonden vil nu gå mere aggressivt til vækst i Danmark, lyder det fra ledende partner.

Lars Fjeldsøe-Nielsen er ledende partner i Balderton Capital. | Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH

Med et beløb på 400 mio. dollar – 2,7 mia. kr. – i en nyetableret fond målrettet nye investeringer er Balderton Capital klar til at skrue op for investeringerne i danske tech-selskaber.

Det skriver Børsen.

Venturefonden står allerede bag investeringer i danske it-selskaber som Vivino, Peakon, Labster og Simple Feast, og hvis det står til ledende partner i Balderton Capital, Lars Fjeldsøe-Nielsen, vil der komme flere til.

"Der er stort momentum i det danske økosystem, og selvom det er et lille land, slår det virkelig igennem på den internationale startup-scene. Danske iværksættere er begyndt at løfte hinanden op, og langt flere er begyndt at tænke globalt fra dag ét," forklarer Lars Fjeldsøe-Nielsen til Børsen om baggrunden på fokusset på danske selskaber.

Balderton Capital er blandt Europas største venturefonde, når det kommer til investeringer i den tidlige fase – såkaldte Series A-investeringer – hos tech-startups.

Dansk AI-firma skal på ansættelsestogt efter ny kapitalrejsning 

Vagthund slår alarm: EU-penge kan oversvømme markedet for venturekapital 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs