ITWatch

Små og mellemstore virksomheder skal rådgives i digital omstilling

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har afsat 50 mio. kr. til et nyt projekt, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder med at udnytte de digitale muligheder bedre.

Foto: Novo Nordisk/PR

I dag er det kun hver tredje SMV (små og mellemstore virksomheder, red.), der er højt digitaliseret. Det tal ønsker Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse at hæve, således at flere SMV'er udnytter de digitale muligheder og nye teknologier fuldt ud.

Erhvervsfremmebestyrelsen, der råder over en række EU-midler, har derfor afsat 50 mio. kr. til et nyt projekt, der skal rådgive SMV'erne i digital omstilling og hjælpe virksomhederne med digital kompetenceudvikling.

"Digital forretningsforståelse og digitale færdigheder er helt afgørende, hvis Danmark skal bevare sin digitale førerposition i Europa. I Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse anerkender vi den usikkerhed, mange SMV’er har omkring, hvordan man griber digital omstilling an, og hvordan digitale løsninger kan tænkes ind i daglig drift og effektivisering. Derfor sætter vi nu handling bag ordene med i alt 50 mio. kr., som skal bidrage til, at endnu flere virksomheder drager nytte af de digitale muligheder," siger Jakob Riis, formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, i en meddelelse.

Projektet er landsdækkende, og halvdelen af midlerne går til kompetenceudvikling af ledere og nøglemedarbejdere, mens den anden halvdel går til at understøtte digital omstilling i SMV'er via tilskud til privat rådgivning.

Undersøgelse giver danske virksomheder sidsteplads i digitalisering

Vækstfonden vil låne trecifret millionbeløb til kreative virksomheder og producenter

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger