ITWatch

Landets største kommune vil have mindre og agile it-leverandører

Enklere og mere intelligente it-løsninger er vejen frem, lyder det fra it-direktøren i Københavns Kommune. Han er træt af store, licenstunge fagsystemer fra de klassiske leverandører.

/ritzau/Stine Tidsvilde
Foto: Ritzau Scanpix/Stine Tidsvilde

Fremtidens it-løsninger skal være enkle, hurtige og gøre en forskel i forretningen. Derfor er tiden ovre for de store, komplekse fagsystemer. Det fastslår direktør for Koncern IT i Københavns Kommune, Stig Lundbech, overfor Computerworld.

Hos kommunen er man derfor i gang med et strategiskifte, hvor man fremover vil udfase nogle af de store leverandører. Det skyldes blandt andet it-leverandørernes licenspolitik.

"Vi skulle på et tidspunkt forlænge en løsning, som vi havde givet tre millioner for over tre år, men vi skulle have det i et år mere. Så mødte der en mand op og sagde, at det ville koste 100 millioner. Han satte det så godt nok ned til 50 millioner på næste møde. Det er jo sådan noget man bliver træt af, og så kan man godt forstå at folk får nok," siger Stig Lundbech til Computerworld.

Valget af mindre leverandører skal samtidig gøre det muligt langt hurtigere at udnytte nye teknologier som machine learning og kunstig intelligens hos kommunen, der blandt andet har indgået et samarbejde med AI-startuppen Supwiz.

Københavns Kommune offentliggør it-udbud til 75 mio. kr.

Region Hovedstaden sætter gang i tele-udbud til tocifret millionbeløb

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger